Genel

 Erdoğan ATEŞİN – SAHTE SOL’UN TEKKE VE ZAVİYE’LERE DÖNÜŞMESİ…

 Erdoğan ATEŞİN

Fotoğraf açıklaması yok.

SAHTE SOL’UN TEKKE VE ZAVİYE’LERE DÖNÜŞMESİ…                                         Erdoğan ATEŞİN

Sahte oportünist, reformist solun Tekke ve Zaviye’lere dönüşmesiyle, Tekke’yi bekleyenin bir tas çorba içebileceğinin kıymet kazandığı bir süreç yaşanıyor…Tasfiyeci sahte sol, geçmişin örgütsel yapılarını tasfiye ederek, bu yapıların çoğu örgütsel yapılarını üç beş kişilik kast yapılar şeklinde daraltarak Cem evlerine dönüşmüş, mistik bir atmosferde dini ve tasavvufi öğretileri takip eden tebeanın bir araya geldiği yerlere dönüştürerek, insanların siyasi değil maddi-manevi amaçlarla bir araya geldikleri yapılar olmuşlardır.
Zaviyeler ise, Tekke’lerin daha küçük hali, genellikle tek bir dönek sahte sol dervişin kontrolünde, veya tarikat önderinin bulunduğu küçük sahte solcu tasavvufi topluluklardır. Zaviyelerde de aynı şekilde manevi rehberlik, siyasi ibadet ve tasavvufi eğitim ön plandadır. Postun başında zaviye’yi yöneten zat bulunur. Çorbacılar tekke ve Zaviye’lerin başını tutmuş Sahte siyasi Şeh”lere hizmet eden tebeadan oluşur ve bunların görevi tekke ve Zaviye’ye odun taşımaktır. Ömürleri buralara bir tas çorba için odun taşımakla geçer…
Bugünün toplumsal ve siyasal sistemlerinde, tekke ve zaviyelere benzer sahte sol yapılar, genellikle kültürel veya sosyal hizmetler sunan kurumlar olarak varlıklarını sürdürmektedir. Sahte sol bu kurumların direk kendisi olmuştur. Örneğin, bizim gibi ülkelerde cem evleri, dernekler, sendikalar, v.s. Sahte sol, sivil toplum kuruluşları, benzer rol oynarlar.
Aynı zamanda, manevi rehberlik ve siyasetle ilgilenen bireyler, çeşitli toplumsal gruplarda veya organizasyonlarda bir araya gelerek benzer ihtiyaçları karşılayabilirler. Günümüzdeki toplumsal sistemlerin karmaşıklığı ve çeşitliliği, tekke ve zaviyelerin tarihindeki gibi belirli siyasi kurumsal yapıların doğrudan benzerlerini barındırmamaktadır.
Çözüm,
bilimsel devrimci kişilikte ısrar, doğrularda ısrar, devrimde ve devrimci örgütlenmede ısrar…
Erdoğan ATEŞİN
01.12.2023

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu