Genel

EMEKÇİ KADINLAR KATILMADAN DEVRİM OLMAZ,DEVRİM OLMADAN EMEKÇİ KADINLAR KURTULAMAZ.

Toplumsal Kanser: Kadına şiddet’

4.Bölüm ( DEVAM EDECEK…)

Eşitlik kararlılık getirir sloğanıyla 2012’yi Emekçi Kadın yılı ilan eden DB, Türkiye ‘yi bir pilot bölge seçmişti. Amaç istihdam eşitliğin sağlanması adı altında ucuz Kadın emeğinden daha fazla yararlanmanın olanaklarını yaratmaktı.
Kadının ev içi hapsi ve Emeğin gaspı konusunda getirilen eleştiri ve talebe de yanıt olmuş görünmek adına Faşist Türk devleti de atağa kalktı. Sorunun “giderilmesi” adı altında yeni bir fırsat yaratabilirsin.
Kadınların aile kurumundaki durumu statüsü ne olursa olsun değişmiyor. Bir hizmet nesnesi gibi gördüğü muamele “ mal” olarak satıldığı yeni ailesinde hem de çocuk denilecek yaşlarda daha da dayanılmaz bir biçim almaktadır.
TÜİK bile istatistiklerinde yıllık hesaba göre 181 bin ÇOCUK GELİN olduğunu söylüyor. Bu rakam bilinenler bir başka kadın kuruluşlarının araştırmaları çocuk yaşta evlendirilen genç kızlarımızın sayısı 6 milyon olarak bildirmektedir. ya bilinmeyenler? Rakamlar korkunç düzeydedir.
Diyarbakır Büyük Şehir Belediyesi’nin ÇOCUK GELİNLER Raporuna göre yüzde 72’si rızası olmadan evlendirilmiş bulunuyor. Bu tablonun görünen yüzü , bir de görünmeyen yüzü ortaya çıktığında ne boyutta olduğunu siz değerli okuyucularım düşünsün.
Yine bu tablonun ve kadına karşı şiddetin bir başka tezahürü İNTİHAR vakalarıdır.
TÜİK’ in verilerine göre 2011 yılında 801 kadın intihar etmiş ve bunların yüzde 81’inin işsiz ve çaresiz olduğun açıklamıştır.
KADIN SORUNU çeşitli konu başlıkları altında gündeme taşınmakta ve Demokratik Mücadele cephesinde önemli bir boyutunu oluşturmaktadır.
Başta feminist çevreler, anarşist kadınlar olmak üzere çeşitli reformist grupların etkinlik kurduğu platformlar önde gelmek kaydıyla EMEKÇİ KADIN MÜCADELESİ ‘nin yürüttüğü faaliyetler son yıllarda gözle görülür, elle tutulur bir gelişme göstermektedir.
Bölümün başında da belirttiğim gibi Sistemin bel kemiğini oluşturan politika ve uygulamalarda bırakılan çözüme ulaşmak, erkek eğemen yapının geriletilmesi dahi oldukça zorlu bir savaşım sürecini gerektirmektedir.

  1. Bölüm ( DEVAM EDECEK…
    GAZETE KÖK AVUSTRALYA
    HÜSEYİN BİÇER
    9/10/2021
    VİCTORIA/ MELBOURNE

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu