Gündem

Yılan Deri Değiştiriyor…

Erdoğan ATEŞİN

Yılan Deri Değiştiriyor…
 
2008 kapitalist küresel kriz süreğen, ölümcül ve küresel düzlemde yeni krizlerle ve daha da ölümcül süreçlerle devam ediyor… Uyanarak kendi farkına varan insanın Korona’yla tehtid edilmesi, yılan’ın deri değiştirerek yeni gömleğiyle daha da saldırgan ve ölümcül bir karaktere büründüğü bir süreç yaşamaktayız… insanlığa karşı kitlesel ölümler dayatılıyor.
 
İnsanlığı nasıl kontrol altında tutacaklarını test ediyorlar, saldırı devam ediyor, devam edecektir, veri topluyorlar ve bütün bu veriler önümüzdeki sürecin stratejisini de belirleyecektir.
Küresel kapitalist ( Hanedanlar) ultra Hanedanlar ile, ulus devletler arasındaki mücadelede çelişki, en üst düzeyde birinin ötekini tasfiyesi sürecine dönüşmüştür ve bu süreç emekçiler üzerindeki saldırılarla esasta ulus devletlerin kesin tasfiyesini dönüşmüştür.
 
1980′ ler sonrası ‘özelleştirme’ adı altında ulusal devletlerin bütün varlıklarına el konuldu ve güçsüzleşerek bir avuç ailenin acentesine dönüşen ulus devletler, daha da ölümcül küresel saldırılarla kendi içine hapsediliyor ve sonrasında, köşede kıyada kalan varlıkları da bu saldırı sonrası hiç edilerek, bütün bu ulus devletler tasfiye edilecektir.
 
Küresel güç odakları, saniyi devrimi sonrası emperyalist aşamaya geçmiş, süreçle birlikte yaşanan sürecin doyumuna ulaşmış ve savaş ve silahlarla dağıtılan milli gelir, otomasyon ve yapay zekanın gelişmesiyle birlikte insan unsurunu devre dışı etme aşamasına ulaşmıştır.
 
Önümüzdeki süreçte üretici güçler tamamen makinalara dönüşerek, insan üretici güç olmaktan çıkarılacak, süreç içinde giderek tasfiye edilecektir. Küresel aktörler bugün bu süreci test ediyorlar.
İnsanlık, emekçiler bu sürece direnecekler ve devrimler tarihin lokomotif gücü olmaya devam edecektir.
Sınıfsal devrimler bu gün toplumsal karakter kazanmış ve dünyamız toplumsal devrimler sürecine girmiştir. Yukarıda bir avuç elit, aşağıda yönetilen büyük toplumsal bir güç ve bu güç bugün aynı sorunlar yaşıyor ve Kapitalist saldırganlık, üretici bütün toplumsal katmanları bir araya toplayarak herkesin emeğine acımasızca saldırarak sömürüyor.
 
Aristokrat bir işçiyle bir doktor arasında, bir mühendis arasında ki fark neredeyse kapanıyor. Bu süreç biyolojik olarak bütün insanlığı hedef alıyor ve geleceğin doktor ve mühendisleri yapay zekalar olacak, o nedenle biyolojik olarak üreten bütün insan tasfiyenin hedefidir.
Tarihin çelişmesi, Egemen’in emekle çelişmesi, emeğin bir bütün olarak tasfiyesine dönüşmüş ve biyolojik olarak insanın tasfiyesine yönelmiştir.
 
Toplumsal Devrimler tarihin lokomotif gücü olmaya devam ediyor. İnsanlık bu sürece devrimlerle karşı koyamazsa yok olmaya mahkumdur.
 
Egemen, kendi çevresiyle ve yapay zekayla, yeni bir cennet yaratmak için insanlığı yok etme aşamasına girmiştir… Devrimci Marksistler, Marksiz mi redderek deği, derinleştirerek Egemen’in saltanatına karşı koyabilir. Bunun dışındaki söylemler Egemen’in geleceğine hizmet eder…
 

Erdoğan Ateşin

Profilinizi oluşturmak için, biraz hayat hikayenizi anlatın. Bu alan, herkesçe görünebilir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu