Gündem

ŞENGAL KATLİAMI YA DA EZİDİ JENOSİDİ… UYANIN KÜRDLER..!

Hasan H. Yıldırım & Hussein Erkan

 

UYANIN KÜRDLER!

Hasan H. Yıldırım & Hussein Erkan
Kürdler, sizin sizden haberiniz yok. Satılıyorsunuz, ruhunuz duymuyor. Alıştırmışlar sizi. Hırsız, yalancı, çapsız, mafyacı liderlerinize “bıjı“, “bıjı“ demeye.
Hele bir düşünün niye?
Bu Kürd/Kürdistan satıcıları buna değer mi?
En gurur duyduğunuz, övündüğünüz güneye bakın.
Övündüğünüz ne var?
Sahi Kürdistan’ın güneyi Kürdlerin elinde mi?
Yanılmış olmayasınız?
Güneyin satılmış lider ve kadrolarına bakın. Ya Türklerin, ya Farsların, ya Arapların kucağındalar.
Kürdistan’ın güneyinde Türkler, Farslar ve Araplar at koşturuyor. Kurtarılan olarak bilinen Kürdistan’ın güneyi Türkiye, İran ve Irak’ın arka bahçesine dönmüş.
Kürd milletin servetini emen güneyde kaç Türk ve İran şirketinin olduğundan haberiniz var mı?
Kürd milletinin serveti ya İran‘a, ya Türkiye‘ye peşkeş çekiliyor.
Bu da yetmiyor.
Hewler iktidarını elle geçiren mafya bozuntuları Kürd milletini siyasi olarak sattıkları gibi coğrafya olarak ta bölmüşler. Güneyin ortasında geçen Dergele sınır kapısı utancı orada duruyor.
Ey Kürdler, bundan haberiniz var mı?
Hewler iktidarını ele geçiren Barzaniler, sömürgecileri düşman kategorisinden çıkaralı on yıllar oldu. Öyle bir duruma gelinmiş ki Kürd toplumu tanınamaz hale gelmiş. Tüm milli dinamikler paramparça edilmiştir.
Buna yol açanlar mafyalaşmış Barzani ailesidir. Ve de onların dömen suyunda yüzen kimi YNK yöneticisidir. Buna rağmen kimse kimseye güvenmiyor. Güvendikleri İran ve Türkiye dostları oluyor. Onlar da politikaları gereği, Kürd millet haklarını boşa çıkarmak için ne gerekiyorsa onu yapıyorlar. Kürd milletini boğuyorlar. Sadece hırsız liderlerimize Kürd milletinin servetini kendilerine kelepir fiyatına satmaları için alan açıyorlar. Onun dışındaki tüm kanalları kapatmış durumdalar. Onlar da hadımlaştırılmış bir halde buna fit oluyorlar.
Bu duruma birdenbire gelinmedi. Uzun bir tarihi geçmişi var. Mafyalaşmış Barzani ailesi, Kürdistan‘ın diğer parçalardaki Kürdleri hiçbir zaman kendilerinden görmedi. Herkesi kendine düşman gördü. Kürdistan’ın diğer parçaları üzerindeki devletleri kendilerine daha yakın gördü. Onların tetikçisi oldu. Bu yolla kendilerini sömürgecilerin kucağında yaşattı.
İranlılara sorulmuş: “Celal Talabani kimin adamı?“ diye. İranlıların cevabı: “Celal Talabani kimsenin adamı değildir, kendi adamıdır,“ denilmiş. Sonra “Barzaniler kimin adamı?“ diye sorulmuş. Cevap: “Kim para ve silah kendilerine verirse Barzaniler onların adamı, onların tetikçileri olurlar“ denmiş.
Kimi çevrelerce YNK’nin İran işbirlikçisi olduğu iddiası var. Bu doğru değildir. Evet ilişkileri var ama ne İran YNK’ye, ne de YNK İran’a güvenir. Fakat İran’ın esas ilişki içinde olduğu Irak-PDK veya Barzani ailesidir. Yalnız burada bir sıkıntı yaşanır. Barzanilerin Türklerle de ilişkileri daha derindir. İran bunu bildiği için YNK ile ilişki kurarak Irak-PDK veya Barzanileri denetime alıyor. Realite budur.
İran’ın YNK’den çok Barzaniler ile ilişkisi daha çok derindir. İran-PDK önderlerini 1967-1968 yılında katledip bir römorka doldurup İran Şahı‘na teslim eden Mustafa Barzani’nin kendisidir.
1979 yılında yine İran-PDK önder ve peşmergelerini İran molla rejimi adına katleden Mesud Barzani’nin kendisidir. Ve yine Yekitiya Şoreşkeran örgütünün önder ve katrolarını öldüren Mesud Barzani‘nin kendisidir.
Saitler ve arkadaşlarını katleden Irak-PDK veya Barzanilerdir. Olayın üzerinde 50 sene geçmesine rağmen mezar yerleri bile bilinmiyor. Cesetler Türklere mi verildi yoksa?
Kürdleri Türkleştirmek için devreye konulan “barış ve çözüm süreci”ni detekleyen yine Irak-PDK veya Barzanilerdir.
Kim bilir Barzanilerin bu tür ne gibi başka ihanetleri var.
Saymakla bitmiyor ihanetleri. Ama gel görkü Kürd’lerin belli kesimi bunu göremiyor. Görse bile üç maymunu oynuyor. Görmedikleri ve görseler bile oralı olmadıkları sürece, bağımsızlık bir yana, hak kazanmayı da unutun. Ama gel gör ki, bu aptallar hala Barzanilerden bağımsızlık bekliyor. Aptallık parayla değil ki. Bir bilen ne demişti? “Aptallık; gerçeği bilerek gerçeği görerek hala yalanlara inanmaktır.“ Lider tapıcı müritlere ithap olunur. Ha birde yavru kuş misali gagası açık olup ta maaş ve ihale beklentisinde olan kemikçilere.
Akılı olun. Bu hırsız, satıcı, hadımlaştırılmış lider bozuntuları bırakın Kürdleri kurtarmayı, beş Türk lirasına satışa çıkarmışler. Görün artık bunu.
Sanmayın ki; şu an güneyde kazanılmış bazı mevziler bu satılmışların işidir. Bu mevziler ABD ve müttefiklerin ortaya koydukları ve süren planın sonucudur. Bir de 1991 yılındaki ayaklanmayı örgütleyen Mustafa Nawşirvan ve YNK önderliğidir. Fakat 1992 yılından bu yana Hewler iktidarını ele geçiren Barzaniler Kürd’ler lehindeki gelişmeyi boşa çıkardı. Kürdl’erin milli birliğini bozdu. Toplumu kutuplaştırıp düşmanlaştırdı. Barzani hanedanlığını kurdu. Şimdi astığı astık, kestiği kestiktir. Bunu da Kürdistan’ın güneyine taşıdığı Türk devlet güçleri sayesinde yapmaktadır. İran molla rejimin desteği ile sürdürmektedir.
Kürd milleti, bu kadar korkunç bedeli Barzanilerin saltanatı için mi verdi?
Kürd millet dostları Barzanilerin saltanatı için mi Kürd’lere yardım etti?
Bu lider bozuntuları istesin istemesin Genişletilmiş Orta Doğu Projesi‘nin (GOP) sahipleri Kürd’leri devletleştireceklerdir. Kürd’lerin kucağına Kürd devletini koyacaklardır.
Bu plan ve proje Barzani’cilerin işine gelmiyor. Devlet kurulursa hırsızlık, hortumculuk artık yapamayacaklar. Bunu bildikleri içindir ki; devletleşmek istemiyorlar. Bugüne kadar çift başlılığın sürdürülmesinin amacı zaten budur.
Milli ordu, milli istihbarat oluşumunu, milli eğitim, bağımsız yargı ve şeffaf ekonomik bir ortamı engelleyen Irak-PDK, daha doğrusu Barzani ailesidir.
Kürd milletinin devletleşmesini engelleyen bu durumdur. Bu durum aşılacaktır. Bu da GOP sahiplerinin desteğiyle Kürdistan halkı tarafından aşılacaktır. Ya bu mafya lider bozuntuları çöp tenekesine atılacak, ya da burunları sürtülecektir. Akibetleri Saddam ve Kaddafi gibi olacaktır. Bakalım artık. GOP sahipleri neyi nasıl planlıyor, bekleyip göreceğiz.
Hasan H. Yıldırım & Hussein Erkan
31 Temmuz 2020

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu