GenelBölge

NEREDEN NEREYE

Hasan H. Yıldırım & Hussein Erkan

Lozan Anlaşmasıyla Kürd/Kürdistan İnkar Edildi. Tarihten Silinmek Üzere Sömürgecilerimizle Dünya Tiranları El Ele Vererek Yok Edilmeye Çalışıldı.

Kürdler Buna Elde Silah Olarak Karşılık Verdi. Kendini Korumak, Yaşatmak ve Geleceğe Taşımak İçin Bedeli Ağır Bir Mücadele Verdi.

Kürdler Sömürgeci Devletlere Karşı Mücadele Ederken Orta Doğu’ya Verilen Statükoda Çıkarı Olan Tüm Devletler Desteklerini Sömürgecilerimize Verdi.

Bu koşullarda Kürdler Tüm Dünyayı Yenemezdi. Ama Davalarından da Kopmadılar. Dağları Mekan Eylediler. Vurdular, vuruldular. Ne Sömürgeciler Kürdleri Bittirebildi, Ne De Kürdler Sömürgecileri Kürdistan’da Kovabildiler. Sonra İki Kutuplu Dünya Tek Kutuplu Dünyaya Evrildi. Sovyet Sistemi Çöktü. ABD Öncülüğünde Yeni Dünya Düzeni İle Dünyaya Yeni Bir Sistem Verilmeye Çalışıldı.

Doğu Avrupa Hal Edildikten Sonra Genişletilmiş Orta Doğu Projesi (GOP) İle Coğrafyamıza yöneldi. Sömürgecilerimize Yöneldi. Önce Irak, Sonra Suriye’ye. Bu İki Devlet Tarafından İşgal Ettiği Kürdistan Parçalarında Önemli Mevziler Kazandı. Ulaşılan Mevziler Yabana Atılacak Mevziler Değildir.

Sırada İran ve Türkiye Var. Kürdler Tarihte İlk Defa Dünyanın Küresel Lideri ABD İle Aynı Cephede Kürdistan’ın Güneyi ve Hemde Güneybatısı’nda Sömürgecilere ve Hemde Taşeron Çetelerine Karşı Birlikte Savaştılar. ABD’nin Öncülük Ettiği Koalisyon Güçlerin Desteği İle Güneyli Kürd Siyasi Güçleri Dağdan İndi, Hewler’de İktidar Oldu.Kürdistan’ın Güneyine Federatif Bir Statü Kazandırdı.

Mesud Barzani ve Celal Talabani’yi Beyaz Saray Olmak Üzere Uluslararası Kurumlarda Ağırlandı.Mazlum Abdi, General İlan Edildi ve ABD’ye Davet Edildi.PYD/YPG Heyetleri Defalarca Elsay Sarayında kabul edildi.İlham Ahmed, Defalarca ABD’de Resmi Olarak Ağırlandı.

İŞID Terör Örgütüne Karşı Savaşan Kürd Kadınların “Güneşin Kızları“ Filmi Çekildi. 71. Cannes Flim Festivali’nde Altın Palmiye Öldül Yarışmasına Katılacak. Kobani Direnişinde Cesur Kadınların Mücadelesini Konu Alan “Kobani Kızları“ Adlı Dizi Filmin Çekileceği Duyuruldu. Başta Kobani Olmak Üzere Rojava’da Kürd Kadın ve Erkek Direnişçilerin Cesurca Savaşması Dünyanın Her Yerinde Sempatiyle Karşılandı ve sembolleşti. Giydiği Kıyafetler Dünya Moda Oldu.

Başta Kobani Direnişi Olmak Üzere Kürd Gerillaların Kahramanca Direnişi İle Bütün Dünyanın Dikkati Kürdler Üzerinde Odaklandı.

Kürdler, Cihatistlere Karşı Direniş ve Demokrasinin Sembolü Olarak Dünya Basınında Geniş Bir Yer Edindi. Kürdlere Başta ABD Olmak Üzere Koalisyon Güçleri İçinde Olan Devletler Tarafından Güvenilir Müttefikler Olarak Paye Biçildi. Tüm Bunlar Kürdleri Dünyaya Empoze Etme Algı Operasyonlarıdır.

Sömürgecilerin Kürd Milletine Karşı Soykırıma Varan Uygulamalarının Yanı Sıra Kürd Dili Yasaklanmıştı. Konulan kanunlar ve uygulamalarla Kürdçe Giderek Konuşulamaz Duruma Düşmüştü. Kürd Çocukları Sömürgeci Devlet Okullarında Arapça Olarak Saddam Hüseyin ve Hafız Esad için “Kanla Canla Seninleyiz Ey Serok“ Demek Zorunda Bırakılmıştı. Ama Şimdi Kürdler Kendi Anadiliyle Eğitim Görüyor. Kürd Çocukları her Sabah Okulda Ey Rakip Marşı İle Yaşama Başlıyorlar.

Kuşkusuz Tüm Bu Kazanımlar Sadece ABD ve Müttefiklerin Kürdlere Sonduğu Hediyeler Değildir. Kürd Genç Kız ve Delikanlıların Emek, Cesaret, Fedakarlık, Kan ve Can Bedeli Kazanılmıştır.

Bu Arada Dersimin Kürd Kızı Zuhal Demir, Belçika Adelet Bakanı Oldu.

Dünyaca Önemli Şahsiyetleri Bir Araya Gelip (Kürdler İçin Adalet) Justıce For Kurds (JFK) Diplomasi Kurumunu oluşturuldu.

Katolik Dünyasının Ruhani Lideri Papa’nın Kürdistan’ın Güneyini Ziyaret Etmesi ABD Öncülüğünde Batı Dünyasının Kürdistan’a İlişkin Projelerinin Bir Ayağı Ama Önemli Bir Ayağıdır. Bunun Meyveleri Toplanılacaktır.

Tüm Bunlara Rağmen Kimi Kürd Siyasi Güçlerin ABD ve Müttefiklerden Kuşku Duymaları, Güven Vermemelerinin Yanı Sıra Sömürgecilerimizle İş Tutmaları Başta ABD Olmak Üzere Tüm Dünya Tarafından Üzüntüyle İzleniliyor.

Vardıkları Sonuç Şu oluyor: Kürd Milletini Kucaklayacak Güven Veren Demokratik Milli Bir Hareket Yoktur.

Bu Düşünceye Varma Uzun Bir Sürecin Gözlemleri Sonucudur. ABD ve Müttefikleri, Kürd Siyasal Hareketleri Çok Uyardı. Milli Bir Politika ve Milli Birliğinizi Oluşturun. Devleti Devlet Yapan Kurum İnşa Edin. Dinleyen Kim.

Kürd Siyasal Güçleri Ne Yaptı? Kendilerine Alan Açan, İktidara Taşıyan Her Alanda Destekleyen ABD ve Müttefikleri Değil, Sömürgecilerle İş Birliğine Gittiler. Onları Ekonomik, İstihbarat ve Askeri İle Kürdistan’a taşıdılar.

Bu Durum Karşısında ABD ve Müttefikler İllalah Dedi. Kürd Siyasi Güçleri Hakkında Çıkardıkları Sonuç Güvenilmezler oldu.

Fakat Bu, ABD’nin Kürdleri Sömürgecilerin İnsafına Bırakacağı Anlamına Gelmiyor. Kürdlere Desteği Sürecektir. Bir yandan Mevcut Olanlara Desteği Sürerken, Diğer Yandan Mutlaka Güveneceği Bir Kürd Siyasi Yapısını Oluşturacaktır. Bunun Erken Olması Kürd Siyasilerin Çabasına Bağlıdır.

Kürdler Bunu Ciddi Ciddi Düşünmelidir. Ayağa Gelen Bu Fırsatı Elinin Tersi İle İtmemelidir. Çünkü Bu Tür Fırsatlar Yüzyılda Bir Milletlerin Ayağına Gelir.

Fazladan Yapmaları Gereken Bir işte Yoktur. Sadece Kürdlerin Millet Olmasından Kaynaklı Devlet Kurma Hakkını Programlamaları ve Bunun Mücadelesini Vermesi İle Birlikte Müttefiklerini ve Düşmanlarını İyi Tanımaları yeterlidır.

Kürdler Bunu Yaparlarsa Bağımsız Millet Olarak Tarih Sahnesine Çıkarlar. Tersi Bir Tutum Yok Olmaya Götürür. Tercihler Bu Kadar Açık ve Nettir. Tercih Sizin Kürdler.

Bu Vesileyle Özgürlük ve Onurlu Bir Yaşam İçin Mücadele Eden Güneşi Doğuran Kadınlarımızın 8 Mart Bayramını Kutluyoruz.

8 Mart 2021

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu