Gündem

ÖRGÜTLENME YOLUNDA

Görüntünün olası içeriği: 9 kişi, Sami Ulker dahil, ayakta duran insanlar

Sami ÜLKER

Disk Emekli – Sen ..’ nin örgütlenme çalışmaları için yollardayız, hani derler ya evde oturup torun sevecek yaşta olan insanlar olarak , gerçekten son derece sınırlı imkanlarla , her türlü olumsuzluğa hazır ruh haliyle çıktık yollara!..

Ilk durak Ezine , Sendika temsilciliğini örgütleyecek arkadaşla görüşüyoruz, hava yağmurlu, kahveler işsiz kaynıyor, zeytinden yana dertli arkadaşlar, , bu sene zeytindeki verim düşüklüğünü Bayramiç ‘ li dostlar da söylüyor, çeşitli sebepler içinde en akla yatanı yakınlardaki termik santral olduğu belirtiliyor, başka ne kötü , göletlerde balık azalmış, turna balığını suçluyorlar, …

Mandıralarda da işler kötü , küçük işletmelerde işten çıkarmalar, topraktaki verim düşüklüğü, hayat pahalılığının önüne işsizliği geçirmiş durumda , seramik işletmelerinde, hatta çimanto fabrikasında taşeronlaşma , işten atmalar artık alışılmış olaylar !

Şaka yollu takılıyorlar , en verimli üretim içki, her türlü içki evlerde üretiliyor, rakı, şarap , bira , votka , akla gelebilecek her çeşit içki, ekmek küçüldükçe içenlerin oranı artıyor anlaşılan! Hükümete öfke büyük, Örgütlere güven sıfır, örgütsüzlük en büyük örgüt!

Bu kadar örgütlenmeden uzak emeklilerin bulunduğu ortamada , bu kadar beyinlerin darmadağın olduğu, umudun alaya alındığı emeklilerin arasında, örgütlenme için bir adım atabilmek için sarsılmaz bir iradeye sahip olmak gerekir !

Sendikaların içi bomboş, neredeyse hepsi tabela örgütleri… Bir yandan yetmişine merdiven dayamış bu insanların arasında yollara düşmek bizi gençleştiriyor , bize kim ihtiyar diyebilir ! Daha henüz unumuzu elemedik , bizim akıl değirmenimiz gıldır gıldır çalışmaya devam ediyor !.. Örgütlenme yolunda yürüyenlere selam olsun ..

Selam dostlar, ..

Erdoğan Ateşin

Profilinizi oluşturmak için, biraz hayat hikayenizi anlatın. Bu alan, herkesçe görünebilir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu