PolitikaGenel

ERDOĞAN NE ZAMANA KADAR İKTİDARDA KALACAK

Sami ÜLKER

ABD merkezli Bloomberg yayınında bir haber yayınlanıyor , haber şu ; ” Küresel liderler iktidarda ne kadar kalacak ? ” Bu yayına göre şu anki liderlerden bundan sonra da uzun süre iktidarda kalacak olanların arasında Erdoğan ‘ da var !

NE kadar kalacak 2033 ‘ e kadar kalacak , uyguladığı baskın seçim ve siyasetlerle bunu becerecekmiş !

OLUR mu , bu muhalefet yapısıyla mümkün , egemen sınıflar açısından durum mükemmel , ulusalcilar AÇISINDAN problem var mı , bence yok , ordu , devletin açık , gizli ne kadar yapısı varsa onlar açısından bir sorun var mı , burada da bir sorun görünmüyor , sendikalar , sivil toplum örgütleri , kitle örgütleri , meslek örgütleri bu saydığımız örgütlerin çoğu ya sindirilmiş ya da yedeklenmiş bunlarda da bir sorun görünmüyor !!

Uluslararası koşullar bence Tayyip için biçilmiş kaftan ! Geriye ne kaldı , sosyalistler , devrimciler , işçi sınıfı ve emekçiler , buralarda bir hareketlenme olur mu , bu örgütlenmeye bağlı , her şeye rağmen hareketlenme olacaktır !

Bunun karşısında öyle ya da böyle taraf olmuş ve yedeklenmiş güçlerle koca bir devlet aygıtı var ! Bu bir karamsarlık mı , değil ama zorluk orta yerde , sosyalist hareket yüz yıllık tarihinde hiç bu kadar zorlu bir engelle karşılaşmamıştı ve hiç bu kadar kafası karışmamıştı !

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu