DünyaGündemMedya

BİZİM İNŞA ETMEYE ÇALIŞTIĞIMIZ DÜNYA, BUGÜNKÜ REVİZYONİST İŞBİRLİKÇİ SOL VE FEODAL KÜRT REFORMİSTLERİNİN HAYAL ETTİKLERİ BİR DÜNYA ASLA DEĞİLDİR !!!

Erdoğan ATEŞİN

EMEKÇİLER YENİ BİR DÜNYA İNŞA EDİYOR

Öncü birikim kitlelerin devrimci karakteri ve tecrübesidir, bu karakter ve tecrübe içinde öne çıkan gerçek devrimci öncü birikim, yeni bir dünya inşa edecektir. Mevcut revizyonist ve sistemin oyuncağı haline dönüşmüş ve sistemin sopası olmuş sahte sol’ dan kesin ayrışarak yeniyi inşa edebiliriz…

Emperyalist sistemin krizi küresel düzlemde derinleşmeye devam ediyor. Dünyanın bir çok yerinde devrimci kitle hareketleri güçleniyor ; öfke birikiyor. Emperyalist devletler ve kukla işbirlikçi dünya devletleri devrimci isyan, ayaklanma , halk savaşlarına karşı istihbaratta , yasal düzenlemelere, ordudan bürokratik yapıya kadar yeniden yapılandırılmaktadır.

Türkiye – Kuzey Kürdistan, Orta Doğu’da devrimci nesnel koşullar mevcuttur. Kitlelerin politikaya ilgileri artmıştır. Halk yığınlarının devrimci savaşı derinleştirmek için şartlar giderek olgunlaşmaktadır.

Kitleleri seferber ederek, halkı anti emperyalist, anti faşist ve orta çağ gericiliğine karşı savaşa hazırlamak, savaşın içine çekmek görevine ancak öncü birikim, parti önderlik edebilir.

Devrimci öncü birikim bu hal ve şartlara uygun hareket etmek durumundadır. Devrimci krizin varlığından, Gezi / Haziran halk hareketi, 6 – 8 Ekim halk direniş, isyanından bahsedip gözü parlamentodan başka bir şey görmeyen ‘’bir çok şey değiştirilebilir’’ diyen reformizm ile devrimci çizgi yan yana getirilemez.

Parlamenter revizyonist-reformist çizgi ihanet cephesindedir. Devletle uzlaşarak değil , devleti değiştirmeyi amaç edinmeliyiz. Uzlaşmak isteyenler umut tacirliği yapacak, devleti değiştirmek isteyenler ise devrimci savaşı geliştirecek.

Faşist devlet emekçiler ve devrimci hareket üzerinde büyük baskı kurmakta, katletme politikasını sürdürmektedir. Sahte sol içinde ki bütün kuduz itlerini üstümüze salmış, diğer taraftan reformizmin önünü açmıştır.
Özellikle 2000 yılından günümüze bu sürecin bir üst aşamaya evirildiğini belirtmeliyiz. Revizyonist, reformist sahte sol içinde ki ihanet şebekeleri alçakça saldırılar ve komplolarla devrimci kadrolara saldırmaktadırlar ve devrimcileri isimleriyle ihbar etmektedirler.

Devrimci hareketin savrularak reformizme evrilmesinin son sınırına vararak, yeni bir aşamaya girdiğini ifade etmeliyiz. Bu aşama ihanet aşamasıdır. Ekonomide sürekli kriz hali, devrimci krizin varlığı koşullarında hakim sınıfların kendisini yeniden konumlandırdığı bir gerçektir.

Emperyalizme bağımlı ülkelerde yarı sömürge niteliğe bağlı olarak kukla devlet ona hükumet eden bütün partiler emperyalizme bağımlıdır ve onların uşaklığını yapmak zorundadır.

Türk milliyetçiliğinin İslam diniyle kutsallaştırıldığı komprador büyük Türk burjuvazisinin hakim sınıf ideolojisi olan tek ulus, tek vatan, tek ırk, tek bayrak, tek dil, tek din ideolojisin benimseyen AKP, CHP, MHP vb. partilerin – pratiklerinden de test edildiği gibi – halk düşmanı oldukları açıktır. Bunlar üzerine fazla söze gerek yoktur. Bütün öncü birikim öne çıkarak bir araya gelmelidir, biz bu çizgideyiz…

[email protected]

Erdoğan Ateşin

Profilinizi oluşturmak için, biraz hayat hikayenizi anlatın. Bu alan, herkesçe görünebilir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu