Genel

SAMİ ÜLKER YOLDAŞ ANISINA

Doğum:1954

Ölüm: 20.11.2020

Gazete KÖK

Örgütlü mücadeleyi son nefesine kadar savunun bir devrimci…İşçi sınıfı mücadelesine kendisini adamış, Emekli-Sen Kurucularından Marmara bölge temsilcisi, Gazete KÖK daimi yazarı ve Gazete KÖK bünyesinde örgütlü bir yoldaşımız…


İnsan maddi bir varlık olarak, maddi varlık üzerinden doğanın bir parçasıdır, bütün varlığıyla onun içindedir, öldükten sonra da…Sınıflı toplumda insanının evrende ki konumunu belirleyen, onun sınıfsal olarak durduğu yerdir. Sınıfsal konumunu bilince çıkaran insan, evrensel zorunlulukların da bilincindedir. Bu bilinç bireyi nerede durması konusunda şekillendirir.

Sami Ülker yoldaş, bu bilinçle GAZETE KÖK’te yazmaya karar vermişti ve Gazete Kök’ün daimi ve örgütlü yazarıydı.


İnsan içinde bulunduğu, konumlandığı sınıfıyla birlikte, sınıfsal ilişkileri değiştirerek, evrensel zorunluluklara müdahale eder. Bunlardan ötürü insan, toplumu değiştirebildiği oranda özgürdür. İçinde bulunduğumuz çağın zorunluluğu, kapitalist ve her türden kar ve sömürü amaçlı gerici piyasadan kurtulma zorunluluğudur.

İnsan kendisini ve doğayı kurtarmak için kapitalist ve her türden gerici piyasayı yıkmak zorundadır. Bu yıkım gerçekleşemezse insan yok olma tehdidiyle her an yüz yüzedir.


Gazetemiz yazarı yoldaş Sami Ülker örgütlü mücadeleyi ve örgütlenmeyi bilinçli savunan ve bu amaçla Gazete Kök’te örgütlü bir yoldaşımızdır. Uçurumdan umuda atlayan bir yolculuğun şimdilik en son yere düşen nefesi, Anadolu’nun ve bütün insanlığın bitmeyen senfonisi, Gazete KÖK sayfalarında bir gül olarak yaşayacaktır.

Saygıyla

Gazetekok.com

Erdoğan Ateşin

Profilinizi oluşturmak için, biraz hayat hikayenizi anlatın. Bu alan, herkesçe görünebilir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu