Gündem

Tele1 tv genel yayın yönetmeni, gazeteci Merdan Yanardağ gözaltına alındı

Gazete KÖK

 

Tele1 tv genel yayın yönetmeni, gazeteci Merdan Yanardağ gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, katıldığı programda PKK’nın lideri Abdullah Öcalan hakkındaki açıklamaları nedeniyle gazeteci Merdan Yanardağ hakkında soruşturma başlattı. Yanardağ, öğle saatlerinde gözaltına alındı.

 

“SUÇU VE SUÇLUYU ÖVME” İDDİASI

Merdan Yanardağ, “suçu ve suçluyu övme” ile “terör örgütü propagandası yapmak” iddiasıyla öğle saatlerinde gözaltına alındı.  Yanardağ, gözaltına alınmadan önce gerçekleştirdiği canlı yayında konuya ilişkin şunları söyledi:

CANLI YAYINDA AÇIKLAMA YAPTI

– TELE1’e yönelik bir operasyon var. Dün geceden başlayan, benim adım üzerinden gerçekleştirilen bir kumpas operasyonu. Güya terör örgütünü ve suç olan fiili övmüşüm, iddia bu. Bizim bir yayınımız üzerine tamamen kurgu, montaj ve iftira üzerine inşa edilmiş bir suçlama kampanyası var.

“BÖYLE BİR KASTIM DA NİYETİM DE YOK”

– Ben hiçbir terör örgütünü övmedim, hiçbir terör örgütü liderini de övmedim. Böyle bir kastım da niyetim de yok. O programda AKP milletvekili Galip Ensarioğlu’nun yeni bir çözüm süreci başlatma ve kendi iktidar alanları daralmış olan AKP’ye yeni bir alan açma çabası olduğunu dile getirdim. 6 gün önce 4 soru 4 yanıt programında benim sorulara verdiğim yanıtlardan biri de Ensarioğlu’nun çıkışıydı.

“BEN YURTSEVER VE SOSYALİST BİR GAZETECİYİM”

– Gündemdeki bu konu üzerine ben de yorumlarımı ortaya koydum Esas olarak neyi söyledim; bir AKP’nin yeni bir çözüm süreci başlatmak istediğini, Apo’ya bir af hazırlığı içinde olduğunu fakat Öcalan tecritte olduğu için bizim yürüyen pazarlığı bilmediğimizi, demokratik ülkelerde infaz yasalarında bu tip katı tecritlerin uygulanmadığını belirten bir değerlendirme yaptım.

– Ve esas olarak AKP’nin yeni dönemde hem bir af hazırlığı hem de Abdullah Öcalan üzerinden Türkiye’de siyaseti düzenleme girişimini eleştirdim. Bir daha altını çiziyorum; ben yurtsever ve sosyalist bir gazeteciyim. Hiçbir terör eylemini savunmayacağım gibi övmem de mümkün değildir. Övme yok, tam tersi AKP’nin övgülerine ilişkin ironik bir eleştiri var, göreceksiniz.

“SALDIRI VE KUMPASA DÖNÜŞTÜRÜLMEYE ÇALIŞILIYOR”

– Geçen hafta salı günü yani 6 gün önce 4 Soru 4 Yanıt programında yaptığım değerlendirme 6 gün sonra bulunuyor. TELE1’e, bana ve bizim üzerimizden Türkiye’nin demokratik kamuoyuna ve güçlerine yönelik bir saldırı ve kumpasa dönüştürülmeye çalışılıyor.

Gazete KÖK

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu