Genel

MADDE VE RUH’dan NE ANLIYORUZ!

MADDE’nin TANIMI:

Materyalizmin kelimesinin kaynağı olan MADDE, Doğanın yasaları , kuralları, gelişimi, yani gözle görebildiğimiz duyabildiğimiz dokunabildiğimi, koklayabildiğimiz, tatdığımız, ölçebildiğimiz vb şeylere madde deriz. Çünkü gerçeğin ta kendisidir. Sevgi de öyledir, nefrette öyle.
Öte yandan düşüncelerimiz, davranışlarımız, duygularımız, isteklerimiz, arzularımız, anılarımız gibi görmediğimiz, duymadığımız, dokunamadığımız, ölçemediğimiz, tartamadığımız halde mevcut olan şeyler de vardır. Maddi olmadıklarını belirtmek için bunların fikri eylemler olduğunu söyleriz. Böylece var olan şeylerin hepsinin maddi yani ( MATERİAL) ve fikri, düşünceyi ( İDİAL)
Şeyler olmak üzere kategoriye ayırmış oluruz.
Bunu diyalektik tarzda söyleyecek olursam: Gerçeklerin bize maddi bir yanı ile fikri bir yanı olmak üzere iki yan arzedildiğinde söyleyebilirim.
Başka bir örnek verecek olursam: bir RESSAM’ı ele alalım ressamın yapacağı resim hakkındaki düşüncesiyle, resim yapılıp tamamlandıktan sonra resmin kendisi arasındaki farkı herkes anlayabilir. Yine herkes başka bir cismin (HEYKEL) oluşumunu gözleriyle görmeden önce resim veya heykel hakkında bir fikre sahip olunacağını da anlayabilir. Bununla birlikte düşünceler dil aracılığıyla aktarabileceğine göre, şayet ressam veya heykeltraşlar yapmak istediği eseri bir arkadaşına anlatmışsa , yapılaçak olan resim veya heykel, yapılacak eser hakkında o arkadaşı resmî görmeden, heykele dokunmadan öncede resmin ve heykelin düşüncesine sahip olur.
Peki RUH’un tanımını nasıl açıklayacağız?
Ruh kelimesi genel olarak MADDİ olmayan bütün şeylerin yani düşüncelerimizin ürünlerinden başka bir şey değildir. Hayali varlıklardır. Gördüğümüz bir rüyayı ele alalım, rüyamıza giren hayali varlıklar , uyandığımızda kaybolurlar. Gerçek değildirler . Uyanıp kendimize geldiğimizde bunların hayali varlıklar olduklarına inanırız.
Böylece ruhlara inanma, bir ruhlar aleminin varlığına inanmak gerçek dışıdır. Melek, şeytan, cin peri, huri, Azrail, Cebrail, mikail, tanrı, vb hepsi Dinlerin ortaya çıkmasıyla, ve dinsel fikirlerin ortaya sürülmesiyle ortaya çıkmış uyduruklardır. gerçek dışı halkı aldatmak, uyutmak, sömürüyü ört bas etmek, halkın dini duygularını sömürmek, dini direm sitem insanlara satmaktır. En karlı ticaret dindir çünkü sermayesi yalandır, hiledir üç kağıtçılıktır. Bu böyle biline.
GAZETE KÖK AVUSTRALYA
HÜSEYİN BİÇER
13/10/ 2021
Victoria/Melbourne

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu