Bölge

HDP YANLIZ DEĞİL VE KAPATILAMAZ !

HDP'nin meclise giren 80 milletvekili fotoğrafları

Can ÖZCAN

HDP üzerinde;  Saray rejiminin her gün dört koldan  saldırısı artarken M.Vekillerin vekillikleri düşürmek için fezleke hazırlıkları bitmez olmuştur. HDP’li Belediyelere kayyım atayarak gasp edilmeyen HDP Belediyesi kalmadı ve tutuklanmayan eşbaşkanları kalmadı. Seçilmişleri hapse atmaları yetmedi koftiden HDP’yi kapatmak için Kobani davası açıldı. Ve hız kesmeyerek siyasi soykırım operasyonları devam etmektedir.

Kürd halkı bugüne kadar ağır bedeller ödedi. 94 yıldır bu soykırım operasyonları  her dönemde baskı ve şiddete dönüşerek savaşla imha etmeye çalıştılar.

Ama, Kürd halkının iradesi direngen duruşu sürmekte ve sömürgeci devlete karşı hiç bir zaman baş eğmedi ve bundan sonrada diz çökmeyecektir.

Saray rejimi ne emrederse o yasa olarak yürürlüğe girerken de. Meclis noter vazife görevini yapmakta olup! Milletin seçip temsilci olarak gönderdiği, Millet vekillerin ve Meclisin görevi sadece tek adamın istediği torba yasaları AKP MHP vekillerinin el kaldırıp indirmesiyle onaylamaktan başka görevi yoktur. AÇ, KAPA Saray Meclisi olmuştur.

7 Haziran seçimlerinden sonra AKP seçimleri kayıp edince AKP ve Erdoğan seçimleri kabul etmeyerek parlamentoyu o zaman işlevsiz hale getirmişti.

HDP %13.1 oyla barajı aşması meclisin üçüncü partisi olması devletin bekasını şaşırtmıştı.

O zamana kadar küs ve kızgın olan devletin bekacıları, barışarak hepsi bir araya gelerek Kürd halkına ve HDP’ye karşı birleşmiş oldular.

7 Haziran seçimlerinden sonra koalisyon hükümeti kurmak için hiç bir parti bir araya bilinçli olarak gelmediler!

HDP ile Yeni bir hükümet kurmayarak Diktatörün erken seçim önerisini kabul ettiler.

Buna ana muhalefet partisi CHP dahil  hiç bir itiraz etmeyerek Kürdlere ve HDP’ye karşı oluşturulan devletin bekasının içinde yer alarak Erdoğan’a akıl hocalığı ve yardımcılığını yaptılar.

Kürdistan’da savaş ilanında devletin bekasının desteği, isteği ile başlamış oldu.  Kürdistan yakılıp yıkılırken, sokağa çıkama yasakları içerisinde 1 Kasım seçimleri yapıldı. HDP tüm engel ve yasaklara karşı yine seçim barajını aşarak bir kez daha üçüncü parti olarak meclise girmiş oldu.

Bu defa milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırlması için CHP ile anlaşarak vekillerin dokunulmazlığı kaldırılmış oldu. Amaç HDP’li vekilleri düzmece fezleklerle yargılayarak ceza vererek gözaltına alıp tutuklamaktı.

15 Temmuz sahte darbeyle birlikte 20 Temmuz OHAL ilan edilerek HDP vekillerini bir anda hemen hepsini uyduruk, düzmece ifadelerle gözaltına alıp tutuklamaya başladılar.

Böylece bir yandan HDP’yi kriminalize etmek diğer taraftan muhalefetteki mecliste sesini kesmmiş oldular.  HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş. Figen Yüksekdağ ve onlarca vekilleri tutuklarken,  şube eş başkanları üyeler 10 binin üzerinde HDP ve DTP’li gözaltına alındı .

Beş binin üzerinde Kürd siyasetçisi cezaevinde hasız, sorgusuz ve hukuksuz bir biçimde rehin olarak tutulmaktadır.

(AİHM) Avrupa İnsan Hakları Mahkeme kararlatını hiçe sayarak ve tanımayarak iki defa Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala için verdiği kararları biz tanımıyoruz derken! Bunlar bizim siyasi rehinelerimiz diyerek itiraf etmiş oldular.

Diğer yandan biz Avrupa Birliğinin yanındayız diyebilmekteler.Bunun hangisi doğrudur? Tabiki aklınca saray diktatör rejimini sürdürmek için reforum yapacağım diye kandırmaya çalışmaktalar.  Tabiki küresel kapitalizmde kendi çıkarları doğrultusunda  hareket etmeye devam edecektir.

1990 yıllarında HEP kurulmuştu o dönem SHP’den ayrılan demokrat, Kürd yurtseverlerle birliktekuruldu.

HEP  hükümette olan  Turgut Özal’ın Anavatan partisinin ve devletin bekasının korkulu rüyası olmuştu.

Halkla buluşmaları engellenmiş suçlu gibi polis koridorunda tüm ülkeyi böyle dolaştılar halkla temas sağlanmasına bugün olduğu gibi izin vermediler.

1994’de DEP Milletvekilleri vekillikleri düşürelerek polis yakapaça meclisten alınmış ve tutuklamışlardı.

Şimdi yapılan daha kötüdür yine devletin bekası biraraya gelmiş; Kürd halkının seçtiği vekillerin vekillikleri fezleklerle hazırlayarak uyduruk gerekçelerle HDP vekillikleri düşürülerek! HDP kapatmaya çalışacaklardır. Varsın onlar HDP’i kapatsınlar. Bu topraklarda yeni HDP’ler  herzaman doğarak varolacaktır  

Yani Kürd halkının seçilmiş vekilleri AKP ve MHP faşizmi sarayın emrini yerine getirerek HDP’li vekillerin vekillikleri düşürülmek istenmektedir.

Amaç; Kürd halkının ve demokrasi güçlerinin mecliste temsil edilmesini engellemektir.

Böylece meclis sadece Saraya bağlı biatcı ve emir kulları vekillerin  göstermelik meclisten ibaret olmasını sağlamaktır.

Ana muhalefet partisi  CHP;  Dün olmadığı gibi bugünde HDP’li vekilleri tutuklanırken vekillikleri düşürülürken sesiz kalacakmı? Benim görüşüme göre sesiz kalarak devletin bekasına hizmette kusur etmeyecektir. Tersi olusa ben yanılmış olacağım.

CHP her zaman olduğu gibi dün derin devletin bekasına destek verirken, bugünde Sarayın bekasına hizmet yarışında HDP’ye yakın durmayarak görevini tamamlarsa hiç kimse buna şaşırmasın! CHP dünde 94 yıldır devletin bekasını savunmuştu bugünde savuncaktır.

HDP son yapmış olduğu toplantıda muhalefet partilerine karşı ittifak kapılarının açık olduğunu söylemiştir.

Sokağa çıkararak eyleme başlaması ve Adalet özgürlük yürüyüşüne karar vermesi en doğru bir tavırdır.

CHP kurmayları ve Kılıçdaroğlu sokaktan ve her zaman olduğu gibi HDP’den ürkerek korkarak kaçmasını tarih unutmayacaktır. 

CHP’e hiç bir dönemde ne demokrat olmuş nede sol olmuştur. CHP tabanı destekleyenleri bunu artık anlamanın zamanı gelmiştir!

Bu yapılan hukuksuzluğa, darbelere, kayyımlara, adaletsizliğe, baskılara, nefrete, ötekileştirme, ırkçılığa faşizme karşı tüm demokrasi güçlerinin ve sivil toplum örgütleri, sendikalar emekçi sınıfları bir cephede toplanarak HDP’ye destek vermeleri devrimci ve tarihi görevdir.

Gelin hep birlikte  nefes almamız için nefes borularımızın açlımasını istiyorsak? Birkez daha devrimci sosyalistler olarak faşizme karşı HDP’nin safında olalım ve destek verelim.

14.1.2021

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu