Genel

”Bütün Kadınların Anası” HAVVA

Görüntünün olası içeriği: yazı

Erdoğan ATEŞİN

Bütün kadınların anası !!!

İlk serüvenini kadının, böyle başlatır egemen. Adem’den habersiz, şeytana uymuştu, cennetin yasaklı meyvesin den yemişti Havva. Kadın artık egemene göre şeytandı, tanrı öyle buyurmuştu, çıplak kaldılar Adem’le birlikte koca bir cennetin içinde.

Sonra bir incir yaprağı ve sonra onları attılar yer yüzüne, yani bu dünyaya. Kadın ezilmişliğin efsane tarihi buradan başlar egemene göre. Gerçek ile düş, tarih boyutunda bilinçlerde başkalaşarak, özel bir çabayla bu günlere taşınır. Kadın artık bir şeytandır, yaşamın ve bütün kötülüklerin sorumlusudur. Onun yeri ve toplumsal statüsü, artık ayak altıdır.

Onun hayatına acılar yükleyen, yalnızlıklar yükleyen büyük tarihsel süreç…Sevdiğinin yüzüne sürgündür kadın, Afrika’dan başlamıştır yolculuğuna.

Saçlarını bırakmıştır o eski dünyanın çoğrafyasına, Saçıdır kadının Afrika…Yedi Kıta’ya ismini vermiştir. Asya olmuştur kadın, Europa olmuştur. Amerika olmuştur, Donmuştur Antartika’da buz olmuştur, donmuştur. Rüzgar tarar saçlarını kadının bu Kıta’da…Okyanustur akar…Ve birlikte kadın -erkek, tarihini yaratmıştır.

Kadın tarihsel olarak, sınıflı toplumların mağdurudur, köleci, Orta-Çağ ve kapitalist toplumların mağduru. Ama bütün varlığıyla kadın, altın çağa ulaşmaya çalışan insanın mücadelesinde özgürleşerek çıkacaktır. Bu mücadele kadının, ekonomik, sınıfsal baskı dışındaki özgün mücadelesinin doruğu olacaktır.

[email protected]

Erdoğan Ateşin

Profilinizi oluşturmak için, biraz hayat hikayenizi anlatın. Bu alan, herkesçe görünebilir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu