Genel

TÜRKİYE SOLU DUVARA TOSLAMIŞTIR

12 Eylül faşist darbe süreci yaşanan yenilgilerden kimi örgütler 3’lü 5’li kişiler nezlinde ufaldıkça ufaldılar ve sonunda hiç bir esamesi kalmayıp farklı şekillerde tasfiye olup gittiler.

Kimi örgütler ise yenilgilerden farklı şekillerde kendilerini var ederek yollarına devam ettiler.

Ama Türkiye solu hiç bir zaman kurumlaşamadı,gelişemedi,büyüyemedi.Hep bölük-pörçük şeklinde kimi olumlu gelişimler yaşasalarda özünde yok olup gittiler.

Bugüne gelindiğimizde, Türkiye solu darmadağın olmuş,hiç bir güvenirliği kalmamış,hiç bir saygınlığı kalmamış,kitlelerden tamamen kopmuş,Avrupa kapılarında mülteci şarkıları eşliğinde sözde mücadele adı altında kendilerine yeni yeni kapılar aramaktalar.

Çürümüşlüğün ve kokuşmuşluğun diz boyu olduğu bir dönemi yaşıyorlar.Ve hiç bir inandırıcılığı ve güvenirliği kalmamış Türk solu dip noktaya kapak atmış debelenip duruyorlar.

Özellikle silahlı örgütlerin pratikleri ise hafızalarda muammalı bir şekilde soru işaretleri ile devam ediyor.

Kitlelerden kopuk,ben merkezci diktatörlükleri sayesinde “devrimciliği” yok ettiler.

12 Eylül faşizminin kendi dönemi içerisinde yok edemediği Tür solu gelinen en son noktada kendi kendini tasfiye ederek dip noktaya ulaştı.

Kitleler içerisinde en büyük başarıları ise,güven,saygınlık,sözü geçer,inandırıcılık ve mücadele boyutunu yerle bir ederek büyük bir yıkım yaratmaları oldu.

Elbetteki her süreç kendi örgütlülüğünü ve önderliğini çıkaracaktır,ama bunca yıkımın enkazını yok ederek ortaya çıkaracaktır.

Yozlaşma ve çürüme o kadar farklı boyutlara getirilmişti,bu Türk solu enkazının travmaları yıllarca da devam edeceğe benziyor.

En önemlisi ise,geçmişin kurdela kesicileri bugün geçmişte yaratılan değerlerin baş düşmanları olmuşlardır.

Ne ahlak nede değer tanıyorlar,ne eleştiri nede özeleştir tanıyorlar,ne saygı nede kusur tanıyorlar.

İşte Türk solu ve üyelerinin geldiği bugünkü boyutunun resmi budur.

Ha gerçekten onurlu dürüst olan kişi ve kurumları tenzi ediyorum.Gerçekten saygın ve onurlu devrimcilerde halen vardırlar.

Ama geneli duvara toslamış,Avrupa ve Türkiye merkezlerinde “devrimcilik” adı altında ahlaksızlıkta yarışıyorlardır.

Bugünün Türk solu özeti bu olsa gerek.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu