Genel

AVUSTRALYAGAZETE KÖKHaber:KORKUNÇ GERÇEK:

Çocuklukta cinsel istismara maruz kalanların gelecekte cinsel saldırıya maruz kalma riski daha fazla.
AVUSTRALYA istatistik bürosu (ABS) , Avustralya’da cinsel şiddete maruz kalan mağdurların deneyimlerine daha fazla ışık tutarak, kişisel güvenlik anketi (PSS) ve kayıtlı suç mağdur verilerinin yeni analizini yayınladı.
2016 PSS verilerinin yeni analizi, çocuklukta cinsel istismara uğrayan kişilerin daha sonraki yaşamlarında cinsel saldırı yaşama riskinin arttığını buldu.
ABS ulusal suç ve adalet istatistikleri merkezi Direktörü WİLL MİLNE, “ Çocukluğunda cinsel istismara uğrayan kadınların, çocukken cinsel istismara uğramış kadınlara kıyasla, hayatlarının ilerleyen dönemlerinde cinsel saldırıya uğrama olasılıkları 3 kat daha fazlaydı” dedi.
Kadınlarda risk yüzde 13 ile karşılaştırıldığında yüzde 43.
Erkeklerdeki risk yüzde 3.4’e kıyasla yüzde 18.
Avustralya’da yaklaşık 2.2 milyon kadın yüzde 23 ve 18 yaşında 718 bin erkek yüzde 8.
Çocuklarda cinsel istismar (15 yaşından itibaren cinsel saldırı dahil olmak üzere) yaşamları boyunca cinsel şiy yaşadığı tespit edildi.
5 yılda 150 bin başvuru:
Kaydedilmiş Suçların Analizi Mağdurlara ait veriler 2014 ve 2019 yılları arasında 144.797 cinsel saldırı mağduru kaydettiğini ortaya koydu. Mağdurların çoğu yüzde 83’ü kadındı. Yaklaşık üçte ikisi (yüzde63) 18 yaşın altındaydı.
Cinsel saldırı mağdurlarının yarısından biraz azı, olayın meydana gelmesinden bir sonraki hafta olayı polise bildirdi
Araştırmada, kadın mağdurlarının yüzde 48’i ve erkek mağdurların yüzde 39’u olayı bir haftadan kısa sürede polise bildirdi.
Olayın 20 yıl önce geldiğini söyleyenler arasında erkeklerin oranı yüzde 19 ve kadınların oranı ise yüzde 5.9.
MİLNE ençok nerede cinsel saldırı yaşandı sorusuna şöyle cevap verdi. “Erkeklerin en çok cinsel saldırıya kaldığı yer, DİNİ bir mekan ve Dini eğitim mekanı yüzde 39. Bu olaylar, 20 yıl veya daha uzun bir süre önce meydana geldi dedi.
Yeni Analiz, ABS’nin web sitesinde bulunan (CİNSEL ŞİDDET-MAĞDURİYET) makalesinde yayınlandı.
Bu bilinenler birde utanma duygusu nedeniyle gizlenenleri düşündüğümüzde korkunç bir acı gerçekle karşı karşıyayız. Böyle bir dumumlarda 1800RESPE-CT (1800737732 veya Life line-131114) ulusal Cinsel Saldırı hattı aranabilir.
GAZETE KÖK/AVUSTRALYA
HÜSEYİN BİÇER

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu