Genel

ULUSALCI “SOL”

Umut İLERİ

 

ULUSALCI “SOL”

Ülke Pazarlarının, Dünya Pazarı ile organik bütünlük sağlaması, Sermayenin Ulusal Sınırların dışına çıkmasına, Ulus Devlet Sınırlarını aşmasına neden olmuştur.
 
Sermayenin Ulusal Sınırları daha doğru bir deyimle Ulus Devlet sınırlarını aşması, buna karşın Ulus Devletlerin Sermayenin bu hareketliliği karşısında engel oluşturması, Kapitalizmin aşması gereken çelişkilerinden biridir.
 
Sermayenin bu çelişki karşısında aldığı önlem Ulus Devletleri ortadan kaldırmak yerine onu geldiği birikim evrelerine göre, Ulus ötesi hareketine engel teşkil etmemesi için yeniden yapılandırmaktır.
Kendisine ayak bağı olan Ulus Devletleri ortadan kaldırmaz çünkü, Emperyalist Finans Kapital, Emperyalist Emellerini gerçekleştirmek, bulunduğu bölgede Pastadan daha fazla pay alabilmek ve Emperyalist Hiyerarşide üstlere tırmanmak için, bu mücadelesini Ulus Devletler üzerinden yürütür.
İşte Ulus Devletlerin bu çatışmalı kaos ortamında ön plana çıkması, beraberinde tüm dünyada Milliyetçiliğin de yeniden yükselmesine neden olmuştur.
 
Milliyetçiliğin bu denli prim yapma nedenlerinden biride, bu soygun ve talan düzeni Kapitalizmin eşitsiz gelişim gereği bazı ülkelerde insanlara yaşattığı açlık ve sefalet karşısında, bu ülke halklarının
bulundukları ülkeleri terk ederek, nispeten daha gelişmiş ülkelere göç etmek istemesidir.
Bu durum, Göç edilen ülke de Milliyetçiliğin hatta zaman zaman Irkçılığın etkin olmasına neden olmuştur.
Milliyetçilik Kapitalizmden, onun yönetim şekli olan Ulus Devletlerden bağımsız değildir.
Vatan, Bayrak, Ulusal Marşlar, bu ideolojinin bir parçasıdır.
 
Sermaye hep söylediğimiz, sınıfsal çıkarlarını, bu özellikler üzerinden satar.
Solda bir kesimde ne yazık ki , Kapitalizmin bu çelişkisinde Taraf olmak zorunda kalarak, tarafını kendi Ulus Devletinin yanında, Bayrağına Marşına sahip çıkarak göstermiştir.
 
Biz bu arkadaşları ULUSALCI “SOL” olarak isimlendiriyoruz.
Bizde de her geçen gün yukarı da sıraladığımız nedenlerle, Milliyetçilik, Irkçılık gün geçtikçe artmaktadır.
Sanki Ulus Devletler Emperyalist-Kapitalist sistemden bağımsız onun bir parçası değilmiş gibi, Ulusalcı Solcularımız bu gelişime karşı “kendi” Ulus Devletinin yanında yer almakta, onun
salladığı beşikte sallanmaktadır.
 
Artık şu bir gerçektir; Emperyalizme karşı mücadele, “kendi” Ulus Devletine, onun elinde tutan “kendi” Burjuvazine karşı mücadeleden bağımsız değildir.
 
Umut İLERİ
 
 
 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu