Genel

TÜRKİYE KATLİAMLAR TARİHİ:

  1. Bölüm.

İNFAZ, KAYBETME TERÖRÜ:
1990‘karın ilk yıllarından itibaren, Açık terörün en yoğun yaşandığı, iki biçimde günlük uygulama haline dönüştürüldü.
Bunlardan birisi INFAZ’lar, diğeri KAYIPLAR’dır. Her iki teröre ilişkin de kesin rakamlar yoktur ve belki hiç bir zaman olmayacak. Bilinen 1990-1994 yılları arası, şehirlerde ,köylerde, evlerinde, işyerlerinde, sokaklarda, protesto eylemlerinde Faşist TC’nin resmî ölüm mangaları tarafından İNFAZ edilenlerin sayısı 1000’i aştığı FAİLİ-MEÇHUL cinayetlerin sayısının 10.000’den fazla olduğu, Kaybediilenlerin bir daha haber alınamayanların sayılarının ise ancak binlerce diye ifade edilebileceğidir.
1994-1999 yılları arasında İNFAZ, İŞKENCE, GÖZALTINDA ölüm sayısı resmî kayıtlara ulaşılabildiniz kadarıyla 905’dit. Aynı dönemde kayıp başvurusu 850 civarındadır. Bunlar her biri insan hayatının yok edilmesi demek olan rakamlardır. 30 bin kişi katledildi, evet ülkemizde ulusal haklar, kimlik, dil, kültür için mücadele ettiğinden dolayı katledilen Kürt yurtseverleridir. 30 bin kişinin katili de Kürt halklarına karşı imha ve asimilasyon politikaları izlemeleri, hem de bizzat askeri anlamda giriştikleri katliam ve operasyonları nedeniyle TC faşist hükümeti ve ona ekonomik, siyasi, askeri, silah malzemesi sağlayan, destek verenlerdir.
Evlatlarını kaybeden bağrı yanık analar seslerini hükümet yetkililerine ve dünya ya duyurmak için CUMARTESİ ANNELERİ yaklaşık 900’ yakın eylem yaparak, evlatlarının katillerini, yargılama, akibeti belirsiz olan evlatlarının kemiklerini arama talebinde bulunulmuş, hiç bir sonuç alınmamıştır.
Bu tür elemler sonuç getirmeyen eylemlerdir. Kimi kime şikayet ediyorsun be anacığım, Be kardeşim. Hükümet yetkileri sinin oğlunun katilleri değilmi? Birleşmiş milletler, uluslar arası insan hakları örgütler, senin değil, sermayenin hizmetinde olan kuruluşlardır. eylemin örgütlü, doğru zemini olmalıdır. Eylemi uluslar atası güç üzerinden, Faşist TC hükümetinden yargılama istemek ve bu konuda uluslar arası baskı oluşturmak, hiç bir sorunu buğünde kadar çözmedi, çözemezde. Bu tür eylemler sistem içi ve hiç bir yaptırım gücü olmayan eylemlerdir, Kitleleri pasifine ederek, uluslararası Emperyalist odaklardan, TC Faşizminden destek bekleyen bu tür eylemlerin Devrimci mücadeleye katacağı hiç bir şey yoktur.
Burjuvazi kendi iç çelişkilerine malzeme olan bu tür anlayış ve
eylemlere destek değil köstek olur.
Anla gari Anla gari.
GAZETE KÖK/ AVUSTRALYA
Hüseyin Biçer

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu