Genel

Hüseyin BİÇER : ÖZ-ELEŞTİRİMDİR! (4)

ÖZ-ELEŞTİRİMDİR!

Yıl 1972 ibrahim Kaypakkaya yoldaşımın kızıl çıkışında sisteme ve onun tüm kurumlarına yiğitçe meydan okuma vardı. 1960’larda yükselen devrimci kitle hareketinin öfke ve enerjisini düzenin parlamento çarkı içinde umut beklentilerle eritmek isteyen (TİP)in reformist niteliğini açığa çıkararak, her türden revizyonist aldatmaya onurluca meydan okuyarak halk savaşı şiarıyla kızıl bayrağını yükselterek TKP-ML şekillenmişti.
Sosyalist devrimci söylemlere dayanan TİP, mevcut faşist düzen yıkılmadan, işçi sınıfı, emekçi, köylü, ezilen sömürülen geniş halk kitlelerine özgürlüğün, adaletin ,eşitliğin, kardeşliğin mümkün olduğunu vaat etmekteydi. Yarım yüz yıl sonra yasalcı reformist partilerin, seçim bloğuna dahil olan devrimci güçlerin TİP’den daha geri anlayışla devletle uzlaşma hattında seçimi, parlamentoyu kutsamaları, teslimiyetçi bir sonuç ve ideolojik çözülmedir. Yine bu süreçte İbrahim Kaypakkaya yoldaş,THKO ve THKP-C’nin Kemalist-Reformist sistem içi politikalarından kesin ve köklü devrimci bir kopuş yaşayarak Marksizm ve Leninizmin şanlı kızıl bayrağını 1972 yılının 24 Nişanında göndere çekiyordu.
Onun TİİKP’nin Revizyonist, Reformist karşı devrimci çizgisine karşı mücadelesi hakim sınıflara korku salmış, korkulu anlar yaşatmıştır.
Kürt sorununa doğru Marksist yaklaşımı vahşice işkencede katledilmesi için yeterli neden olmuştur. Bugün hayat en genel anlamda eksikleriyle birlikte İbrahim Kaypakkaya çizgisini doğrulamaktadır. THKO, THKP-C ve ardılı EMEP, SP, ESP, TKP, gibi yapıların reformist çizgisini günümüz pratik süreci mahkum etmiştir.
Yine bu süreçte PKK’nın sınıf uzlaşmacı çizgisi ve HDP’nin Reformist parlamenter ulusalcı Kürt hareketleri, ulusal pazara sahiplik mücadelesi, Türk egemen burjuva sınıflarla olan kavgasının özünü oluşturmaktadır. Yani sorun Kürt pazarlarını kimi sömüreceği sorunudur.
Yukarıda anlatmaya çalıştığım sürecin son 10 yılı içinde benim siyasi olarak daha da bilinçlenmeme katkıda bulunan, siyasi olarak eğiten, eğitimim için gerekli araç, kitap, döküman sağlayan, düşündüren, sorgulamama araştırmama doğruları bulmamda yardımcı olan , devrimci dönüşümümü sağlayan, karşılıklı bilgi alış verilişinde bulunarak beni ideolojik ve siyasal düşüncelerimi sorgulayarak gerçek doğru düşünceyle tanıştıran tüm yoldaşlarıma teşekkür ediyorum. ibrahim Kaypakkaya yoldaşımın düşünceleri aynı zamanda benim düşünceleridir. Doğruluğuna inancım tamdır. İbrahi Kaypakkaya yoldaşım başta olmak üzere Devrim ve sosyalizm uğrunda mücadele ederek hayatlarını kaybederek ölümsüzleşen tüm siper yoldaşlarımı saygı ile anıyorum. İbrahim Kaypakkaya yoldaşımın Marksist çizgisini sürdürmek, daha da derinleştirmek, pratiğe geçirmek için için bundan sonra bu çizgide ömrümün sonuna kadar mücadele edeceğim. Bu konuda yaklaşık 10 yıllık uzunca bir dönemde kendi kendimle yüzleştim. Bu süreçte, araştırmalarım, analizlerim oldu. Bu Marksist dönüşümümde emeği geçen yoldaşlarımı devrimci duygularımla selamlıyorum. Geçmişte savunduğum uğruna yıllardır mücadele ettiğim THKO ve tasfiyeci ardılı EMEP’le hiç bir ideolojik, siyasal, örgütsel ve duygusal bağım kalmamıştır. Devrimci kamuoyuna saygıyla. (Son)
HÜSEYİN BİÇER
4/7/2021
Melbourne

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu