Gündem

SANAL DÜNYA VE GERÇEK DÜNYA

Erdoğan ATEŞİN

 

SANAL DÜNYA VE GERÇEK DÜNYA
Gerçek bilgiden yalıtık, izole edilmiş yığınlar yaratılıyor ve özellikle 2000’li yıllardan sonra bu süreç büyük bir ivme kazanarak devam ediyor…
Evveliyatı var bu sürecin, internet ve sosyal medyanın insanların hayatlarına girmesiyle, bu izolasyon ve yalıtık durum, dünyada olup bitenlerin, çevremizdeki gelişmelerin bile bize doğru aktarılmadığı ve bizim doğru bilgiye ulaşma olanağımız neredeyse imkansız kılınmaktadır.
Her birey dünyayı kendi sınırlı olanakları ve bakış açısı içinde anlayabilir ve kendince yorumlayabilir. Bize verilen bilgiler dışına çıkmamız tamamen bir kapasite ve birikim gerektiriyor… Normatif standartlarda yaşayan sıradan bir insanın, insanların dünyada yaşanan gerçek süreçleri öğrenme şansı neredeyse sıfırdır.
Kapitalist dünya insana istediği oranda bilgi aktarmakta, ve insanın bilgiye ulaşması ve dünyada olup bitenlerden sadece sistemlerin serbest bıraktığı bilgi ölçeğindedir… Aile ve geleneksel yapısının giderek dağıldığı, insanların emeğini satmak için zorunlu yaşadıkları toprakları terk etmesi, sevdiklerini, ailelerini geride bırakarak göçe zorlanmaları büyük yozlaşma ve yıkımlara sebebiyet vererek, sıradan insanlar yaratılıyor. Bu planlı ve sistematik bir kapitalist saldırıya dönüşmüş ve insanlık büyük bir açmazın girdabına sürüklenmek istenmektedir.
İnsanlığı bu sürece zorlayan Dünya’nın en seçilmişleri, uluslararası finans sitemini ve teknolojiyi kontrol eden güçlerdir. İngilzlerin East İndia Company unvanlı firmasındaki, soyları Kathariler, Bogomiller ve Abligensiyanlar gibi ortaçağ tarikatlarına dayanan ve dinlerin temelini Babil’in Mani inancı oluşturan kişiler olup ve bunlar sadece İngiltere’yi değil, tüm dünyayı kontrol eden güçlerdir.
Bu güçler insanlığa iki farklı dünya sunuyorlar ama insanlık bu dünyaların hangisinin gerçek, hangisinin sanal olduğunu ayırt edemeyecek duruma getirilecektir. Bu gün bu plan işlemektedir ve kapitalist sistemin insanlığa sunacağı hiç bir şey kalmamıştır…
Erdoğan ATEŞİN
26.05.2023

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu