Genel

KAYYUM KONUŞTU Hasan H. Yıldırım & Hussein Erkan

Türk egemenlik sistemin Hewler’e atadığı son Kayyum‘dan bahsediyoruz. Yani Mesrur Barzani’den, Siz ona Türklerin Hewler Valisi de diyebilirsiniz.

İŞID’ı kuran, finanse eden, her alanda destek veren İhvan-ı Müslüm (Müslüman Kardeşler) iktidarı Katar’ın yayını Al Jazeera televizyonuna Kayyum mu, yoksa Vali mi desek konuştu:

“Türkiye’nin PKK ile sorunu var ama diğer Kürtlerle sorunu yok” dedi.

Biz kuzeyli Kürdlerin yabancısı olmadığı bir cümle. Günlük olarak Türk devletinin resmi ve sivil insanının kullandığı bir cümle. Bu cümleyi Mesrur Barzani’de dile getirdi.

Ne olmuş yani diyebilirsiniz.

Başkalarını bilmeyiz ama en aşağı bizi yanıltmadı. Zaten babası ve amcaoğlu gün boyu “Türklerle kardeş, dost ve stratejik müttefiğiz“ demiyor mu?

Bunun ne anlama geldiğini çözen her Kürd, Mesrur Barzani’nin kurduğu o cümleninde ne anlama geldiğini anlar.

Neyi mi anlar?

Irak-PDK veya Barzani ailesinin Türklerin Kürdistan’nın güneyinde devşirdikleri Kürd millet düşmanı işbirlikçiler olduğunu anlar.

Anlamıyorlarsa ya aptal, ya da onların kapısından kemik peşindedirler. Bunu uzun süredir dile getiriyoruz. Ama birilerine söz geçiremiyoruz. İhanet edenleri görmüyorlar ama ihanete ihanet dediğimiz için bize diş biliyorlar. Biz gülüp geçsekte tarih bunları kayıt altına alıyor. İhaneti ve ihaneti normalleştirenleri ne tarih, ne halkımız afetmeyecektir. Bu da zaman meselesidir.

Türklerin Hewler Valisi Mesrur Barzani devam ediyor: “PKK kuzeyli bir güçtür. Güneyden gitsin“ diyor.

Peki sormazlar mı siz güneylisiniz. 1960’dan 1991 yılına kadar Kürdistan’ın doğusunda kaldınız. Hiçbir doğulu Kürd size “siz güneylisiniz, çıkın gidin“ demedi. Hemde deden Mustafa Barzani, İrah Şahının, baban Mesud Barzani, İran Mollaların tetikçiliğini yapıp, onlarca İrak-PDK önder, kadro ve taraftarını öldürmesine rağmen.

Yazılacak çok. şey var. Yazıyı uzatmadan ki, birçok okuyucumuz çok uzun yazdığımızdan şikayetçi. O nedenle birkaç örnekle Türklerin Kürdlerle sorunu var mı, yok mu bakalım ve noktalayalım.

Abdulselam Barzani’de PKK’liydi. Onun için Türkler tarafından ipe çekildi?

Baban Mesud Barzani’nin nenesi PKK’liydi. Onun için 2 yaşındaki oğlu olan deden Mustafa Barzani ile birlikte Türkler tarafından Diyarbakır zindanına atıldı.

Şeyh Sait, Seyid Rıza ve arkadaşları da PKK’liydi. Onun için Türkler tarafından ipte salandırıldılar?

Ali Şér, İhsan Nuri Paşa’da PKK’liydi. Akibetleri biliniyor.

Koçgiri’de, Zilan’da Malatya’da, Maraş’ta katlediler de PKK’liydi. Onun için Türkler tarafından katliamdan geçirildiler.

12 Aralık 1980’de Qamişlo’da biri doğmamış 16 kişi de PKK’liydi. Onun için toplu olarak Türkler tarafından katledildiler.

Tokyo’da Kürdçe yayına izin veren Japon devletide PKK’liydi. Onun için kendilerine resmi nota verdiler.

Bunların hiçbirisi PKK’li değildi ama Barzaniler Türk egemenlik sistemin kayyumlarıdırlar. Boşuna “Türklerle kardeş, dost, stratejik müttefiğiz“ demiyorlar?

Gerisini siz yazın.

Sadece şunu ekleyip sonlandırıyoruz.

Barzaniler, Kürd toplumu içindeki en kirli halkadır. Kürdlerin başına gelmiş en büyük felakettir. Mustafa Barzani’den bu yana sömürgecilerin tetikçisi olan bir ailedir. Kürd millet katilidirler. Kendi dışındaki tüm Kürd siyasi güçleri düşman bilen ve yok etmeyi siyaset edinen ve bunuda sırtını sömürgecilere dayarak icra eden karanlık bir yapıdır. Bu aile tasfiye edilmeden Kürd hareketinin geleceği karanlıktır. Gerisini Barzanilerin şahsından “yurtseverlik“, “ulusal damar“ keşfeden kemikçiler düşünsün.

30 Nisan 2021

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu