Gündem

Erdoğan ATEŞİN – GARANTÖRLÜK HAYALLERİ…

Erdoğan ATEŞİN

GARANTÖRLÜK HAYALLERİ…
Erdoğan ATEŞİN  Fotoğraf açıklaması yok.
Türkiye’nin ” garantörlük” talebi, içi boş, hayali bir taleptir. Gazze’de, ABD tek garantör ülkedir ve bu niyetle büyük askeri gücüyle bölgededir. Savaşın nereye kadar genişleyeceğine Yahudi lobisi, Rothschild ailesi, Rockefeller Ailesi karar verecektir.
Gazze’de ateşkes bir iyi niyet çabası olmaktan öteye geçemeyen duygusal bir çağırıdır, bu çağırının karşılığı yoktur. Savaş tamamen İsrail Yahudi lobisinin, sermayesinin kontrolünde gelişmektedir. ABD, İsrail’in bu saldırganlığına karşı bölge ülkelerinden gelecek tehditleri önlemek amaçlı, İsrail’i korumak için yığınak yapıyor.
“Gazze”, savaşın çıkış noktası olsa da, İsrail’in, Gazze’yle sınırlı kalmayacağını öngörmekteyiz. Gazze kuşatması, ABD’de ki siyasi irade dışında, tamamen Yahudi sermayesinin kontrolünde gelişen, ABD’nin ise bölge ülkelerinden gelecek olası tehditlere karşı Akdeniz’de İsrail’in bekçiliği görevi üstlenmiş garantör bir ülkedir ve bir müdahale gücüdür…
Büyük emperyalist sermaye Rothschild, Rockefeller gibi büyük savaş tekelleri bu savaşın kaderini belirleyeceklerdir. Yani Ortadoğu’da savaş bu güçlerin ve özellikle İsrail Yahudi sermayesinin belirleyeceği bir strateji üzerinden gelişiyor. Hedef, Arz-ı Mev-hud, “Vaad edilmiş topraklar “, kim vaad etmişse?
Ama onlar bu koridor, bu coğrafya için savaşmaktalar ve ABD’ de ki siyasi irade bile bu savaşı durduracak güçte değil, çünkü savaş, Beyaz Saray’dakilerin iradesi dışında gelişen bir savaştır. ABD, bu savaşa bir anlamda zorlanıyor. Gazze’de savaş devam ettiği sürece, Abd donanması hep bölgede, Akdeniz’de olacaktır, yada daha yakın konumlarda.
“Davut Yolu Koridoru” büyük İsrail projesinin esas stratejik hedefidir. Bu alan üzerindeki bütün bölge ülkeleri bu stratejinin objektif olarak hedefidirler. Bütün bu nedenlerle İsrail saldırganlığı, dizginlenemeyen bir büyük bölgesel savaşı hedeflemektedir. Bu süreç kısa orta vadede kaçınılmazdır…
Erdoğan ATEŞİN
05.11.2023

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu