Genel

Hasan H. Yildirim, Hussein Erkan

DEVRİM PERSPEKTİFİ -1

 

DEVRİM PERSPEKTİFİ -1
Kürdistan’da devrim perspektifi; Kürd/Kürdistan’ın tabi kılındığı statünün tersine dönüştürülmesidir. Başka bir ifade ile Kürd/Kürdistan’ın tabi kılındığı statünün anti-tezi bağımsızlıktır.
Kürdlerin millet olmasından kaynaklı doğal hakkı olan bağımsızlık hedefini çöpe atıp, yerine otonomi, özerklik, federasyon veya konfederasyon gibi hedeflerin monte edilmesi kaybedilişin nedenidir. Bu nereden kaynaklanıyor. Garip olan bir gerçek var ki ya bilinçli ya bilinçsiz Kürd/Kürdistan’ın tabi kılındığı statü kavranılmamaktadır. Statü kavranılmayınca haklarının da ne olduğu kavranılmamaktadır.
Bu durum izaha muhtaçtır. Nedir bu?
-Kürdler bir millettir. Ülkesi Kürdistan’dır. Bugün Kürdistan işgal edilmiş, bölüşülmüş ve dört devletin içine hapsedilmiştir. Kürd millet egemenliği gasp edilmiştir. Tüm milli ve insani hakları yok sayılmıştır.
-Kürdistan devrimi yukarıda izah edilen statüye alternatif olarak kendini dayatır. Bu da bağımsız, birleşik Kürdistan’da ifadesini bulur. Bunun başka bir ifadesi devletleşmedir.
-Kürd parti, örgüt ve kurumları bu hedefi bir yana itmiş, bunun yerine otonomi, kültürel özerklik, federasyon, konfederasyon vs. hedefler monte edilmiştir.
-Kimi zaman bu sömürgeci ülkeye demokrasi, Kürdistan’a otonomi, kimi zamanda demokratik cumhuriyet olarak ifade edilse de aynı anlama gelmektedir.
-Demokratik Cumhuriyet tezi yanlış değildir. Yanlış olan devletsiz Kürdlerin bu tezi temel hedef olarak savunuyor olmasıdır.
-Bu nedenle Kürd politikası sorunludur.
-Kürdlerin millet olmadan kaynaklı bağımsızlığı ıskalanıp yerine farklı statüler monte edilirse doğal olarak sömürgeci ülke “ülkemiz”, sömürgeci devlet “devletimiz” oluverir.
-Bu politika yaşamın her alanına damgasını vurur.
-Seçimi ele alın. Kürd legal partileri sanki sistemin bir partisi imiş gibi politika yapıyor.
-Bu politika sömürgeci sistemle bütünleşmiş politikadır.
-Bu politika Kürd politikası olamaz.
-Baslılardan, Katalonyalılardan, İrlandalılardan, İskoçlardan öğreneceğimiz çok şey var.
-Onlar da seçime katılırlar ama sömürgeci parlamentoya gidip sisteme bağımlılık yemini etmezler.
-Kürdler TBMM’ne gittiğinde Türk ırk yeminini ederler.
-Bu da Kürd milli dinamizmini yok etmektedir.
Devam Edecek…

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu