Genel

TÜRKİYE KATLİAMLAR TARİHİ

  1. Bölüm.

KANLI PAZAR:
Kanlı pazar 19 Şubat 1969 da oldu. ABD 6. filo’nun ülkemize gelip Demir atması, sonucu devrimci gençlik protesto eylemi için 30 bin kişi Taksim’e doğru Gençlik önderlerinin talimatıyla yürüyüşe geçmişti. Yankee Go home şiarıyla yürüyen Devrimci gençlik karşılarında gerici yobazlarla birlikte faşist ülkücü militarist güçleri tarafından saldırıya uğradı. Yiğit Devrimci Gençlik önderlerinden DENİZ GEZMİŞ’in rolü büyüktür. Saldırı sonucu iki yiğit Devrimci öğrenci yaşamını yitirirken, yüzlerce ağır yaralı.
12 MART TERÖRÜ:
12 Mart’ta ülkemizde gelişen Devrimci mücadeleyi bastırmak için ABD’nin onayı ve desteği ile faşist askeri darbe yapıldı. Darbe Anadolu topraklarında yaşayan Devrimciler, Aydınlar, Yurtseverler üzerinde “Balyoz” operasyonuna dönüştürülmüştür. Şehirlerde ve kırsal alanlarda “insan Avı”na çıkılmış, infazlar birbirini izlemiş, 10 binlerce Devrimci , yazar , gazeteci, aydın insanlar hapishanelere doldurulmuş, İNSANLIK dışı en ağır işkenceye uğratılmış, baskı ve zulüm tavan yapmıştır. Darbeyi yapan Faşist Generaller ABD eğitimli faşist cuntanın kurduğu Erim hükümetini devreye sokmuştur.
İşkence ve Zulüm Türkiye tarihinde ilk olarak bu dönemde son derece yaygın hale getirilmiştir. 10 binlerce Devrimci yurtsever insanlar ağır işkence tezgahlarından geçirilerek sakat kalmıştır.
1 MAYIS KATLİAMI:
Dünya işçi ve emekçi sınıfının birlik dayanışma ve mücadele günü 1977 yılında İstanbul Taksim meydanına 1 MAYIS ‘ kutlamak için toplanan 500 bin işçi ve Emekçinin bulunduğu alan Devletin faşist militarist güçleri tarafından silahla taranarak 37 Devrimci yurtsever insan öldürülürken, yüzlerce insan yaralandı, Hesabı sorulmadı. Gün Gelecek Komünistler her katliamın hesabını soracaktır.
Devam edecek…
GAZETE KÖK/AVUSTRALYA

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu