Genel

Seçimler…

Umut İLERİ

Bugünlerin gündemi ne zaman yapılacağı, hatta yapılıp, yapılmayacağı belli olmayan Seçimler. Sol Siyasi oluşumların tamamına yakını buna odaklanmışlar.Aynı şeyi düzen cephesinde de görebiliriz.

Gerek Millet gerekse Cumhur İttifakında, ittifakların kapsamının genişlemesi için yoğun bir çaba gösterilmekte.Tamda bu sırada, Sermayenin en üst örgütü TÜSİAD, bir konuşmayla AKP’ye inceden de olsa bir eleştiri yöneltti ve bir an evvel kendine gelmesini istedi.AKP nin artık etrafını sarmış rantiyeci, üretimden uzak kesimiyle ilişkilerini bir anlamda kesmesini istedi.

Onlarda biliyorlar, yolsuzluk ve soygunun bu denli ayyuka çıkmasının kaynağı bu kesim.

Yavaş yavaş soymak varken, yolsuzluk ve hırsızlık yaparak, yığınların gözünde bu soygunu ve talanı görünür göstermenin zararı Sisteme dokunacak.

Düzen cephesinde bunlar olurken, Sol, Sosyalist kesimlerde, Güçlü Bir Sol, Sosyalist Odak yaratmanın geçte olsa farkına varıldı.

Sol, Sosyalist çevreler derken bunları bir bütünsellik içerisinde ele almak bize göre doğru olmaz.

Bu çevreler içerisinde, gerçekten Düzen Karşıtı olanlar olduğu gibi, söylemlerinde düzen karşıtlıklarını çok dile getirmeyen, asıl hedef AKP gibi, niyetlerinden bağımsız da olsa sanki AKP gidince, her şey düzelecekmiş gibi bir hava yaratan kesimler var.

Bu arada belirtelim; Sol Sosyalist çevreler derken, Düzen Karşıtı, Düzeni direk karşısına alanlardan bahsediyoruz.

Tüm bunların dışında birde HDP nin ortaya attığı, bana göre de, Sol, Sosyalist Çevreleri Düzen Sınırları içerisine çekmeye çalışan Demokrasi İttifakı var.

HERKESE DEMOKRASİ gibi, Sınıfsal Özünden Kopartılmış, “Hangi Sınıf İçin Demokrasi” sorusundan kopmuş, AKP karşıtı herkesi içerisine alan, asıl amaçları Sistemi Reforme etmek olan genelde Liberal Tezlerin ön planda olduğu bir İttifak.

Zaten HDP nin dümeni Liberallerin elinde olduğundan, başka türlüsü de beklenemezdi.

Bu Liberaller tıpkı 2010 Anayasa Referandumunda YAE ya da EVET diyerek AKP nin “İleri Demokrasisini” allayıp pullayarak bu ülke emekçilerine ihanet ettilerse, bugünde aynı şekilde, yaşanılan tüm sıkıntıların çözümünü, ne idüğü belirsiz içi boş bir Demokrasi söylemi adı altında, yığınlarda oluşan tepkinin düzen sınırları dışına taşmasını engelleyerek bu tepkinin düzen içerisinde eritilmesini sağlamaya çalıştıklarından, aynı ihanetin içerisindedirler. Sermayenin beşinci kolu görevini gören Liberallerin tarihi İHANETLERİN tarihidir!

9Ahmet Hulusi Kırım, Huseyin Bicer ve 7 diğer kişi1 Yorum9 PaylaşımBeğenYorum YapPaylaş

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu