Genel

MADDE NASIL BİLİNÇ KAZANDI

Venüs’te Yaşam mı Bulundu? Bugün Açıklama Yapılacak

Erdoğan ATEŞİN

Madde nasıl bilinç kazandı?

13.8 milyar yıl önce büyük patlamadan bugüne gelen zamanda insanı düşündüren ve cevabını aradığı en büyük soru, patlama sonrası çamur ve bir lığ deryasını andıran bu koca everen cansız ve aptal iken, atomlarına ayrışan everenin galaktik sistemlere dönüşerek bugünün bilincini ve zekasını nasıl kazandığıdır. 13.8 milyar yıl önce her şey cansız ve aptal iken, atomlardan oluşan evren nasıl bilinç kazandı? ve bugünün zekası nasıl ortaya çıktı?

Evrenimizdeki zekanın nasıl ortaya çıktığı konusunda ne kadar biliyoruz?, yada neyi biliyoruz? Bu süreçten gelen zeka, önümüzde ki ileri zamanlarda nasıl bir gelişme kazanacak?, insan nereye doğru evriliyor? Zeka ve bilincin temel yapı taşları nedir, bir madde kütlesinin zekaya sahip olması bizde ne anlama geliyor?, yada bir obje nasıl öğreniyor. Enerji nasıl kütle kazanıyor? Sonu gelmez sorular….

İnsan varlığının gelecekteki safhalarında, geleceğin çatışan ve çelişen süreçlerine ilişkin efsaneleri gerçeklerden, ütopyaları distopyalardan ayıran, bizim insan olan yanımızı koruyorak, insan ve toplum ilişkilerini Sosyo-bilimsel, sosyo-ekonomik ve Sosyo-dijital bir dünyada, insanlığın önündeki çelişki ve gelişmeleri doğru tayin etmeden, gelecek üzerinde etkimek mümkün değildir.

Kapasitesi ve gelişimi hep ayni seviyede seyreden, aynı seviyede kalan bir beynin, bir aklın yaşama süresi ve alanı da kapasitesi oranında olur, ve kişi bu sürecin ve kendi zamanının, ya da yaşadığı safhanın dışına da çıkamaz.

Sonsuz bir evrenin bu küçücük noktasında, yaşama tutunmuş insan ve onun çabası, bu zaman bandının yinelenen süreçlerine ve döngüsüne uygun, insan beyni de aynı oranda gelişerek, kendisini ve yaşamak için tutunduğu doğasına uyum içinde, biri öbürünü yok etmeden yaşamak bilinç- madde ilişkisi içinde sürecin doğasına uygun gelişmek zorundadır.

İnsan, yaşadığı sürece beynine bilgi yüklemeden yaşayamaz, çünkü gelecekte kendisini bekleyen şeylerin ve gelişmelerin farkında olmadan insanın gelecek iddiasında olması düşünülemez. Bütün bunlarla birlikte, insanın kendi geçmişine dair tuttuğu bütün kayıtlar, geleceğin ipuçlarını insana verir. Önümüzdeki süreçlerde biyolojik insanın giderek, biyolojik olmaktan çıkarak farklı bir sürece everileceği yönünde ciddi gelişmeler var. İnsanlık giderek giydirilmiş Nano Teknolojik bir sürece doğru hızla everilmektedir.

erdoğ[email protected]

Erdoğan Ateşin

Profilinizi oluşturmak için, biraz hayat hikayenizi anlatın. Bu alan, herkesçe görünebilir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu