Gündem

Hasan H. Yıldırım & Hussein Erkan – GELİN GÜVEY OLMAK(!)

Hasan H. Yıldırım & Hussein Erkan

                                                                                                                            Hasan H. Yıldırım & Hussein Erkan
GELİN GÜVEY OLMAK(!)
Konumuz Filistinliler. Dünyada sağ ve sol, emperyalist-sosyalist çevreler tarafından hak etmedikleri bir destek aldılar.
Sahi nedeni neydi? Mazlum muydu? Haklı mıydı? Halkçı mıydı?
Bunların hiçbiri değildi.
Peki sağ-sol, emperyalist-sosyalist bloklar tarafından bu kadar destek almalarının altında yatan neydi?
Tek bir kelime ile çıkardı. Araplar ve müslümanlar devletler nüfus ve yetaltı-yerüstü imkanlara sahip ülkeler. Sağ-sol, emperyalist-sosyalist çevreler bu devletlerin imkanlarından yararlanmak için bunlara şirin görünmek için Filistinlilere destek oldular. Yoksa “Filistin sorunu“nu çözmek için değildi. Ki “Filistin sorunu“ diye bir sorunda yoktur.
Her şeyden önce Filistinliler bir millet, bir toplum değiller. Farklı etnik yapılardan oluşmuş küçük bir topluluk. Yanı sıra Filistin diye bir ülke yok. Tıpkı Gazze, Batı Şeria, Kudüs, Diyarbakır, Urfa gibi bir bölge ismi. Filistin tarihi, kültürü, kendine has örf, adet ve gelenekleri yok. Tarihte kurdukları bir tek devletleri yok. Yok çünkü tarihten sözülüp gelen istikrarlı bir toplum değiller. Birçok etnik yapının sağdan-soldan buraya gelerek birlikte İsrail Oğulları ülkesi Kenan’da yaşadıkleri çok yamalı bir topluluk. Bu nedenle dayandığı bir geçmişleri yok. Bir gelecekleride olmayacaktır.
Birçok çevre sunni olarak yaratılan “Filistin sorunu“ dedikleri meselenin çözümünü “çift devletli“ çözümde buluyorlar. Bizde şimdiye kadar öyle görüyorduk, büyük yanılmışız. Şimdi öyle düşünmüyoruz.
Bize göre olması gereken şudur: Ya İsrail devletinin egemenliğini kabullenip yasallarına uyarlar ya da övündükleri “Araplıkla ve müslümanlıkla“ geçinen devletlere sığınıp onlarla yaşarlar. Zaten hem dilleri, hem dinleri aynı. Bir zorlukta çekmezler.
Bu arada biz Kürdlerden uzak dursunlar. Hele şeltelerini sırtlayıp Kürdlerin ülkesi Kürdistan’a gelip yerleşmesini aklının ucundan bile geçirmesinler. Bunun tersini yaparlarsa Yahudilerden yedikleri dayağın aynısını yarın Kürdlerde yiyecekler. Sonra hem kendileri hem başkaları “Filistin mağduriyeti“ sopasına sarılmasınlar.
Uyarı bizden, tercih onların.
Şuna emin olunmalı. Kimse Filistinli örgütlerden bir şey beklemesin. İnsanlığa katacakları hiçbir olumlu şeyleri yoktur. Ama zararları çoktur. Çünkü onların haklı bir davaları yoktur. Var oluş nedenleri başkalarının tetikçiliğiğidir. Bugün İran, Katar, Türkiye‘nin. Yarın bir başkası olur. Kim para ve silah verirse onların adamı olurlar.
Bu arada Kürdler artık dost ve düşmanını tanımalılar. Filistinlilerin Kürdlerin dostu olmadıkları gibi Kürdleri düşman görüyorlar. Kürdlerin Filistinliler için dökecekleri tek bir damla göz yaşları olmamalı. Eğer dökecekleri bir göz yaşları varsa kendi halkı için döksünler.
Bizden fazla mağdur olan bir millet ve halk yoktur.
Bu nedenle Kürdlerin kimsenin gelin güveyi olması gerekmiyor.
Hele hele Kürd millet düşmanı Filistinlilere asla
Sonuç olarak; Siyonizme veya diğer bir anlamıyla Yahudi milliyetçiliğine düşmanlık yapan çevreler aynı zamanda Kürd milliyetçiliğinede düşmanlık yapmaktadırlar. Yahudi milletine düşmanlık yapan çevreler aynı zamanda Kürd milletinede düşmanlık yapıyorlar.
29 Kasım 2023

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu