Genel

İBRAHİM KAYPAKKAYA YOLDAŞIMIZIN DEVRİMCİ TEORİSİNİ İYİ KAVRAMAK…

  1. Bölüm.

İBRAHİM KAYPAKKAYA yoldaşımız MARKS’tan MAO’ya uzanan tarihsel materyalist bilgi teorisini temel alarak yola çıkmıştır. MARKSİZM’in bir eylem kılavuzu olarak üzerinde yaşadığı coğrafyanın nesnel gerçekliğine uyarlama ilkesini esas almıştır.
Yaşadığı kısacık onurlu mücadele tarihinde tarihsel materyalist bilgi teorisinin, yöntemini toplumun pratiğine uyarlayarak Devrimci teorisinin eksikliklerini giderme, hatalarından arındırarak zenginleştirme, derinleştirerek Devrimin temel proğramını dönüştürmede yeteri zaman bulamadı. Devrimci teoriyi yaşamın pratiğinde sınıyarak, yaşamdan yeniden teoriye dönme, tekrar yaşama geçirme, tekrar teoriye yönelme şansını bulamadı. Daha çok genç bir yaştayken . (23 Yaşında) iken Eğemen güçler tarafından vahşice işkence tezgahlarında katledildi. İBRAHİM yoldaşın düşünceleri eğemenlere korkulu rüyalar yaşatıyor. Eğemenlerin korkunç kararlar almasını körüklüyordu. eğemenler için tehlikeli olan onun fikirleridir. Fikirler, teoriler birden bire oluşmazlar. Algısal bilgiden mantıksal bilgiye bir seyir izlerler. Toplumsal mücadele sürecinde basamak basamak gelişerek zenginleşirler. Bu gelişim , belli bir tarihsel süreci gerekli kılar. Bu tarihsel süreç içinde teorinin pratiğe ayarlanmasını , pratikte uygulanmasını, yeniden bilginin gözden geçirilmesini, tekrar yeniden pratiğe dönerek bilgiye dönüşmesini gerekli kılar. Bu , belli tarihsel süreci, bu tarihsel süreç de toplumsal deneyimlerden yararlanmak için gerekli bir zamanı zorunlu kılar.
İBRAHİM KAYPAKKAYA yoldaşımızın fikirleri ve teorisini hatalardan arındırmak, eksikliklerini gidermek, geliştirip zenginleştirerek proğram haline getirmek için yeterli bir tarihsel süreç ne yazıkki olmamıştır.
Çok kısa bir zaman sürecinde şekillenen fikirleri ve teorisinde önemli eksikliklikler ve hatalar taşıması kaçınılmazdı. Ve sonuç olarak Yoldaşımız yenik düştü 71 savaş meydanında. kucak dolusu kazandığıyla.
GAZETE KÖK AVUSTRALYA
HÜSEYİN BİÇER
16/11/2021

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu