Genel

Gemi su almaya başladı.

Umut İLERİ

Sadece bizde değil tüm Dünyada, Kapitalizmin eşitsiz gelişiminden kaynaklı farklılıklar dışında Gemiler Su Almaya Başladı.

Bize gelince, ağır Ekonomik Krize, Devlet Kadrolarında ayyuka çıkan yolsuzlukların eklenmesi, Paranın Patronlarını yeni Gemi Kaptanı aramaya yöneltti.

TÜSİAD ın üstü kapalı, Gemi Kaptanına yönelik eleştirisi bu bağlamda ele alınabilir. Belli ki Paranın Patronları, sistemden kaynaklı vurgun ve talanı, iyi yönetemiyenlere karşı yeni arayışlar içerisindeler.

Üstelik bu dönemde, hiç bir dönemde elde edemedikleri soygunu, sömürüyü ikiye katladıkları halde!

Bu yaşanan olumsuzluklar, yığınlarda ortaya çıkan öfke ve hoşnutsuzluğu arttırdı.Anketler, Gemiyi yönetenlerin hızla eridiğini gösteriyor. Paranın Patronları için önemli olan bu vurgun ve talan düzeninin sürdürülmesi.

Bunun içinde yığınlarda ortaya çıkan öfke ve hoşnutsuzluğun Sistem dışına çıkmasını önlemek, bu tepkiyi sistem sınırları içerisinde tutabilmek. Sistem Partileri bunun için var. Yine aynı terane, Gemi Kaptanı değişsin.

Yıllardır Gemi Kaptanı değişiyor, biri gidiyor biri geliyor ama değişmeyen şey yığınlar üzerinde ki vurgun, talan ve sömürü. Gemi değişmediği sürece de yığınlar üzerinde ki soygun, sömürü ortadan kalkmayacak, daha da artarak devam edecek.

Üstelik Paranın Patronları bu olan biten sanki Sistemle alakalı değilmiş gibi, Sistem Partilerinden birini yığınların önüne atarak, bir diğerini ön plana çıkartıyor ve böylece kendini aklıyor.

Bir tek Komünistler bu Geminin değişmesi gerektiğini, Gemi Değişmeden, Gemi Kaptanlarının değişimiyle , aynı Gemide olunduğu takdirde hiç bir şeyin değişmeyeceğini söylüyorlar. Tabi ki önemli olan bunu söylemek değil, bunu yığınlara anlatarak, onlarda oluşan bilinç bulanıklığını gidermek.

Bunu yapabilmenin koşulu da sabırla, ilmek ilmek onlara ulaşabilmenin yollarını örmek. Onlara ulaşabilecek, onlara dertlerinin çözümünün nerede olduğunu gösterecek ÖRGÜTLÜLÜĞÜ sağlamak.

Ama önce Siyaseti Paranın Patronlarının çizdiği, sınırlarını belirlediği alanın dışına çıkartmak. Siyaset yapıyoruz diye Egemenlerin Siyaset Sahnesinde, figüranlık yapmamak.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu