Genel

Burjuva Siyaset Sahnesinde gündem sürekli değişiyor.

Umut İLERİ

adalet terazisi ile ilgili görsel sonucu

Kitlelerin içerisinde yaşadıkları ağır ekonomik koşullar karşısında seslerinin çıkmaması için onları farklı gündemlerle oyalamak gerekiyor.

Marks günümüzü de açıklayan çok doğru bir saptamada bulunmuş.”Üretim Araçlarına sahip olan sınıf aynı zamanda Zihinsel Üretim Araçlarına da sahiptir.

Bu sahiplik bağlamın da baktığımızda medya da Sermaye Devletinin ideolojik aygıtlarından biridir.

İşte bu medya, Sermaye Devletinin isteği doğrultusunda gündemi istediği gibi düzenleyebilmekte, her akşam bu belirlenen gündem kapsamında TV de programlar yaparak, yığınları etki altında bırakarak, onları asıl sorunlarından uzaklaştırmaktadırlar.

Bugüne kadar Burjuva Siyasetin ne kadar kirli olduğunu bizlere gösteren, partilerinden ayrılıp farklı partilere geçenler, ya da partisinden ayrılarak farklı partiler kuranlar bir süredir gündemi meşgul etmekteydi.

Sonrası Erdoğan Yeni Bir Anayasadan bahsedene kadar! Bu Anayasa üzerinde durmakta yarar var.

Tabi ki Komünistlerin bu Anayasa aldatmacası konusunda söyleyecekleri sözleri olmalı.

Ancak bu sözü söylemeden, Anayasadan ne anladığını gösteren bir Anayasa tanımı yapmalı ve bu bağlamda Kapitalizm altında bir Anayasanın işlevlerini de açıklamalı.

Anayasalar kısaca Toplumsal Uzlaşma metinleri olarak nitelenirler.

Biraz daha açarsak, toplum içerisindeki tüm kesimleri bir arada tutacak, onları ortak bir paydada buluşturacak zeminler olarak gösterilir Anayasalar.

Oysa sınıflı toplumlarda, aralarında uzlaşmaz çelişkilerin olduğu, kısaca karşıt sınıfların yer aldığı toplumlarda, yukarıda ki tanım bir ALDATMACADAN öte bir anlam içermez.

Bize göre Anayasa; Egemen Sınıfın, diğer sınıflar üzerinde egemenliğini sağlayan, sınıfsal çıkarlarını toplumdaki diğer sınıf ve kesimlere “UZLAŞMA” adı altında dayattığı bir belgedir.

Komünistler Egemen Sınıflar tarafından ortaya konan bu ANAYASANIN asıl işlevini, içeriğini, onun gerçek yüzünü yığınlara açıklama, teşhir etme bağlamında müdahil olurken, kendi Anayasalarını, İşçi Sınıfı iktidarında Anayasanın nasıl olması gerektiğini de, bir program kapsamında ortaya koymalıdırlar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu