GenelGündem

AKŞENER MİSYONUNA DEVAM EDİYOR

Zeki Tombak / 09.03.2023

@tombak_salih

M. Akşener, Altılı Masa’nın freniydi. Masayı dağıtma teşebbüsü ters tepti, partisi dağılmaya başlayınca ve Kılıçdaroğlu SOL PARTİ ve TİP ile randevu alınca sırada HDP ziyaretinin olduğu anlaşıldı. Akşener ittifaka rejimin HDP düşmanlığının ve Kürt halkını demokratik siyasetten dışlama politikasının taşıyıcısıydı. Bu yüzden geri dönüş için kolayca ikna edilmeye hazır olduğu mesajını verdi ve hemen “ikna” oldu. Böylece partisinin dağılmasını en azından yavaşlattı. Ama asıl önemlisi, gelir gelmez ittifaka kaldığı yerden takoz koymaya girişti.

Fatih Altaylı ile yaptığı mülakatta, Kılıçdaroğlu’nun HDP’yi ziyaret edebileceğini, ama HDP ile müzakere edilemeyeceğini, taleplerinin masaya getirilemeyeceğıni söyledi. Kısacası HDP seçmeni ittifaka oy verebilir, ama hiçbir talep ileri süremez, müzakere edemez, demiş oldu.

Yerel seçimlerde HDP desteği olmasa İzmir dışında bir tane bile büyük şehir belediyesi alamayacak CHP-İYİ Parti ittifakına seçim sürecinde ihanet edip Iğdır’da HDP adayına karşı MHP’yi desteklemeye koşan Akşener, Masa’ya döndüğünün ertesi gün ettiği laflardan anlaşılacağı üzere, HDP seçmenini, Kürtleri, müzakere etme, destek vereceği aday ve ittifakından talepte bulunma hakkı olmayan, sadece destek vermesine izin vereceği köle bir halk ve köleler topluluğu zannediyorsa, dünyadan haberi olmayan bir zır cahildir.

Türkiye tarihi oraları geçeli, böyle düşünen faşistleri geride bırakalı çok oldu. Tıpkı Bursa stadında beyaz Toros, Esat Oktay Yıldıran, Yeşil pankartı açan/açtıran paramiliter çeteleri ve onları “milli duruşları” için kutlayan Bahçeli faşistini geride bıraktığı gibi. Bu arada Meral Akşener’in Bursa’daki faşist rezillik için ne dediğini de duymadık.

Akşener “Millet İttifakı”na fren olma, zarar verme çizgisinde yürümeye devam ediyor. Sadece bir miktar süngüsü düştü. İlk kritik aşamada gene “İYİ MHP”liğini yapacaktır. Kürt seçmeni yok sayan, aşağılamaya niyetlenen tavrıyla HDP seçmenini sandıktan uzaklaştırma tutumuna devam edecek, müzakere etmeden HDP desteğini cebine koymayı hayal edecek ve yerel seçimlerden sonra yaptığı gibi sonucu belirleyen HDP desteğini hiç olmamış gibi yapma arsızlığına devam edebileceğini sanacaktır.

Akşener’e yanıldığını göstereceğimizden Akşener’in faşist şımarıklığının ittifaka zarar vermeyeceğini düşünür ve öyle davranırlarsa ittifakın öteki bileşenlerine de bunun yanlış bir varsayım olduğunu öğreteceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Emek ve Özgürlük İttifakı’nın gücü de, politik olgunluğu da buna yeter

 

Erdoğan Ateşin

Profilinizi oluşturmak için, biraz hayat hikayenizi anlatın. Bu alan, herkesçe görünebilir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu