Genel

KAPİTALİZMİN İPLİĞİNİ PAZARA ÇIKARTMAK!

Umut İleri

Tüm dünyada etkisini sürdüren Corona Virüs salgını, bizlere bir takım sorular sormamızı ve bu soruların yanıtları üzerinde düşünmemizi sağladı.
Bu sorulardan bizce en önemlisi; Bilimsel ve Teknolojik gelişme bu denli ilerdeyse, insanlar kıtalar arasında birbirleriyle anlık ve görüntülü  görüşebiliyorlarsa, dünyanın çevresindeki gezegenlerin bir kısmına insanlar gönderebiliyorlarsa, Corona denen bu Virüs karşısında neden bu derece çaresiz kalınıyor?

Üstelik bu çaresizlik ülkelerin iktisadi gelişmelerinin farklılığıyla da ilişkili değil.
İktisaden en gelişmiş Kapitalist Ülkelerde bile bu çaresizlik, diğer ülkelerden çok farklı ilerlemiyor.

Biz Komünistlerin bu soruya vereceğimiz yanıtımız var ancak eksik olan ve yapmamız gereken, insanların bilinçlerinde bu sorunun ve yanıtlarının duyumsamasını sağlamak.
Kapitalizmi anlamadan, Kapitalizmin insana aykırı, akıl dışı bir sistem olduğunu anlatmadan, bu soruya yanıt veremeyiz!
İşte burada bu görev, Kapitalizmin ipliğini pazara çıkartmak görevi,  bu gelişmelerin bize sağladığı haklılık temelinde biz Komünistlere düşüyor.

Nasıl bir Sistemdir Kapitalizm?
Neden Komünistler Kapitalizmi akıl dışı, insana aykırı bir sistem olarak görüyorlar?

Daha öncede defalarca yazdığımız gibi Kapitalizm KAR odaklı bir sistem olduğu için üretici güçlerin gelişimini KAR kıskacında gerçekleştirir.
Marksın söylediği gibi “Gölgesini satamadığı ağacı kesen” Kapitalizm, karlı görmediği hiç bir alana yatırım yapmaz.

Eğitim gibi, sağlık gibi, barınma gibi aslında insanların parasız olarak kullanacağı bu alanları ticarileştirerek, buralardan Kar elde eder.
Daha fazla Kar elde edebilmek için Doğayı tahrip etmekte hiç bir sakınca görmez.
Buzulların erimesi, İklim değişimleri, Ozon tabakasındaki açığın büyümesi gibi canlıların  yaşamlarına zarar veren tüm bu gelişmeler Kapitalizm SAYESİNDEDİR.
O nedenle İnsana Aykırı, Akıl Dışı bir sistemdir.

Artık Sistemin Efendileri de içerisine düştükleri acziyetin ve çıkmazın farkında ve yeni çözümler peşinde koşmamaktadırlar.
Tabi ki onların çözümleri, insanlığı bu içerisine düştüğü zor durumdan kurtarmak değil, akla ziyan sistemlerinin NASIL SÜRDÜREBİLİNECEĞİ yönündedir.

Çünkü her geçen gün Akla Aykırı sistemlerinin gerçek yüzü ortaya çıkmakta, “İnsanlığın  Refahı”  giysisine bürünmüş giysileri pul pul üzerilerinden dökülmektedir.
İnsanlarda farkına varmasalar da zihinlerinin  bir yerlerinde Anti-Kapitalist bilinç kıvılcımları oluşmaktadır.
Yapılması gereken, oluşan bu bilinç kıvılcımlarını, tüm dünyayı saracak ateşe dönüştürerek, bu soygun ve talan düzenini ortadan kaldıracak, yerelde ve evrenselde örgütlülüğü sağlamak olmalıdır.

Kapitalizmi ve onun Akıl Dışılığını, İnsana Aykırılığını anlatmak bizler için yeterli değildir.
Asıl önemli olan yığınlara, bu Akıl Dışı, Akla Ziyan sistemin alternatifinin ne olduğunu, bu soygun ve talanla yürüyen dünya yerine, sömürünün olmadığı, gündüzlerinde sömürülmeyen, gecelerinde aç yatılmayan bir başka dünyanın var olduğunu adını da haykırarak, KOMÜNİZM diyerek gösterebilmektir.
veda

 KayıtlıYeryüzüne tohum gibi saçmışım ölülerimi, kimi odesada yatar, kimi prag\’da, istanbul\’da kimi.
En sevdiğim memleket yeryüzüdür, sıram gelince yeryüzüyle örtün üzerimi…NAZIM HİKMET

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu