Gündem

“ Büyük Ortadoğu projes; bir stratejik abd projesidir. Rusya’yı kuşatmak, Çin’i sıkıştırmak projesidir…

VE ! TÜRKİYE ‘ DEKİ DİN ‘ Cİ BAŞKANLIK SİSTEMİ PROJESİ DE ; BİR ABD STRATEJİK PROJESİDİR,. VE AMACI ; TÜRKİYE ‘ Yİ KAOTİK BİR ORTAMA SOKARAK ; ABD AÇIK İŞGALİNE HAZIRLAMAKTIR,. BU PROJELERİ ; İSTEYEREK VEYA İSTEMEYEREK ( FARKETMEZ) DESTEKLEYENLER ; İHANET İÇİNDEDİR ,. VE ! İHANET! ; DÜŞMANDAN DAHA DÜŞMANDIR ,. ‘

Yüksel METİNFotoğraf açıklaması yok.
Amerikan istihbarat ve araştırma bürosunun Yakındoğu ve Güney Asya analiz bürosunun da direktörü olan Georges S Harris le; Georgetown üniversitesinde Türk araştırmaları bölümünü kurmuş olan Prof. Sabri Sayarı ile 1995 te Ankara Sheraton da bir toplantıya katılır.
‘ Başkanlık Sistemi‘ Türkiye için, yararlı olacaktır’ der ve Amerikancı stratejik Türkiye şeriatçı başkanlık sisteminin başlama vuruşunu yapar.
Ve Tayyip’li FETÖ’ lü AKP düzeneği yola çıkar .
Düzenek; iktidara bir kere sağlam gelmek ve kalıcı olabilmek için yol güzergahında bulduğu her kullanışlı malzemeyi alır.
Akü’sünü; Avrupa uyum yasaları, sosyal yardımlar , Filistin , Açılımlar; Kürt, Alevi, Sanatçı ; İstanbul sözleşmesi gibi pozitif projelerle ; yetmez ama ; ‘ evetttt’ çilere kadar geniş bir toplumsal kesimi derinden etkilemiştir,.
Bu zamana kadar gelmiş geçmiş bütün hükümetler içindeki en ileri hükümettir dersek yanlış olmaz.
Ancak dedik ya proje stratejik ve başkanlığa geçmek için çok güçlü bir hükümete ihtiyaç vardır. ,.
Ve o hükümete sahip olan AKP ve Başı Tayyib ; artık başkanlık zamanının geldiğine karar verir ,
Ancak bu kadar güçlenmişken; rakiplerini tasfiye etmek için kullandığı FETÖ’yü tasfiye etmenin de zamanı geldiğini anlar ve tasfiyecileri tasfiye kararı alır. İki başlı başkanlık paylaşılamazdı.
FETÖ buna itiraz etti ABD’nin esas düzeneği FETÖ’dü ancak zamansız bir çatışma ortamı , ABD yi de zor duruma soktu ilk başta ,. ABD , FETÖ ye ‘çatış’ ! dedi ve böylelikle Toplumun da reaksiyonunu görmek istedi. FETÖ denemesi zayıf kalınca, Fetö’ nün Esas kadrolarını ABD ye çekti , eline yüzüne bulaştıran beceriksizleri de temizlemiş oldu. Aynı zamanda TAYYİP’İ ‘darbeye karşı dik duran ‘ Reis olarak kahramanlaştırdı, yüceltti .
17-25 Aralık Fetö operasyonlarını zor- bela savuşturan Tayyib in yanına ABD tetikçi torbacı ajan örgütü MHP yi koyacaktı. Hem TAYYIP’ in tıkanan yerlerini açmak hem de AKP ‘ yi kontrol edecekti. Fetö nün yerine, MHP’yi yerleştirdi .“ Hırsızdan hayduttan şerefsizden Cumhurbaşkanı olmaz diyen Devlet Bahçeli ; “ senden başkası Cumhurbaşkanı olamaz “! Diyecekti Erdoğan’a ,..
Gerek Tayyip Erdoğan gerekse de partisi AKP daha da bir güçlenmişti ve önünde engel olabilecek her türden rakibini olağanüstü hal durumu; kanun hükmünde kararnamelerle tasfiye edecekti Ve başkanlığa daha da olumlu hale gelen ortamı referanduma götürdü.
Başkan olduktan sonra yola çıkarken ve yolda durup aldıklarına ihtiyacı yoktu.
Yol arkadaşlarından başladı uzaklaştırmaya, atmaya .
Açılımlar, İstanbul sözleşmesi , Kürtler , Filistin . Bir anda tek tek yada topluca terk edilecekti .
Başkanlık çok kolay gelmedi , Kürtlerle düşman ; IŞID le dost oldu ,. Büyük katliam ve provokasyonlarla zar zor kazanıldı başkanlık ,.
Bir taraf ta; Yolsuzluk, rüşvet, ihale vurgunları, banka boşaltmalar, borsa, faiz vurgunları dağları ovaları madenleri kamulaştırıp paraya çevirip üleşen AKP iktidarı..
Bir diğer tarafta kontrol için ABD tarafından AKP ye yamanan; torbacılıktan çek senet tahsilinden tetikçilikten; limanlara okyanus ötesi pazarlara açılacak gemilere sahip uyuşturucu baronlarının yönetimindeki ortağı MHP.
Bu baronların korunması da yargıya, özel kuvvetlere, polise jandarmaya sahip olmadan nasıl olabilirdi?…
İki başlı başkanlık istemediği için Fetö’yü tasfiye etti. Tilki’ den kaçarken ; kurda yakalandı.
Başkanlık: ne kadar balıklama atlamak zorunda kalmış olsa da; Tayyip’in projesi değildi. Bir mecburi hizmetti, görevdi. Çok yol yaptı ama kendisine dönecek bir yol bırakmadı. Tek şansı yani onun için en olumlu sonuç; seçimle yeniden seçilip kurtulmak.
Seçimle veya silahlı direniş le iktidarda kalmaya zorlayacak. Şu anda her iki seçeneğe de aynı mesafede duruyor, ancak ideali olan seçimle kalmak umudu her geçen gün zayıflayacak. ABD bu stratejik İslamcı başkanlıktan vazgeçme düşüncesi gelişirse;  aklının ucundan geçirme’ deyip tayyip’e telefonu kapatacak.
Çok büyük ihtimalle seçimler iptal edilecek ve olağanüstü hal’ e geçilecek.
Her şeyin başı ekonomidir. Ekonomi belirleyicidir.
Ancak öyle bazı süreçler olur ki; ekonomi üzerinde etkileyici olan siyaset öne çıkar ,.
Öyle zamanlardan birindeyiz.
Kaotik durum her geçen zaman daha da islenip, puslanıp kararırken;
Köpekle kediyle, emekliyle fındıkla çayla bilinçli belirlenip ortaya saçılan Akp gündemleriyle ilgilendiğinizin; on’da bir’i kadar seçimler yapılmazsa ve iktidar da hâlâ kalmaya devam ederse ki öyle olacak; ne yapacağız diye sorun kendinize. Halkın gazını almakla uğraşan, kendi vilayetinde iki başkanlık seçimini kaybetmiş kapalı kutu CHP genel başkanına hem dikkat edin ,. Hem de sıkıştırın. Kendi deyimleriyle ‘ sine-i millet’ e dönsünler eğer ihanetin gizli düzeneği değillerse.
AKP – FETÖ ve diğerleriyle başkanlık stratejik Amerikancı projesine dur demek; ülkemize yapılacak açık işgale dur demektir, bu projeye dur demek; NATO Emperyalistlerinin Rus ulusuna açtığı savaşa dur demektir,. Bu projeye dur demek; Filistin’ in İsrail ve NATO tarafından yutulmasına dur demektir. Bu projeye dur demek; üçüncü paylaşım savaşına ve en büyük zararının ülkemize olacağını anlayıp dur demektir,.
Anti emperyalistlere acil çağrı yapın ve gelmeyenleri birleşmeyenleri , teşhir edin ve düzenekten uzak kalın.
Son bir de ;
Emperyalist toplumda; bağımsız ülkeler; emperyalist ülkelerdir. Ya da başka bir deyişle;
Ya kendi iç dinamiğinden bağımsız gelişmiş burjuva devrimlerini tamamlamış ülkeler ya da emekçi devrimlerini yapmış ülkeler bağımsız ülkelerdir. Birisine İngiltere birisine de Çin örnektir. Türkiye emperyalizme; taaaaa başından beri göbeğinden bağımlıdır .
Yani; emperyalistlerle uşaklarının bulunduğu bu gezegen de ; “ yurt ta da ; cihan da da “ BARIŞ olmaz. Ancak ; savaşın iki tarafından birinde kirli taraf diğer tarafında temizler bulunabilir. Temiz savaşlarla kirli savaşlar yenilerek ancak birşeyler olumlu değişebilecektir.

Erdoğan Ateşin

Profilinizi oluşturmak için, biraz hayat hikayenizi anlatın. Bu alan, herkesçe görünebilir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu