Genel

AKP MHP FAŞİST İKTİDARI KAYIP ETTİKÇE TOPLUMU TEHDİT EDİYOR!

Mehmet Özcan

AKP MHP Faşist iktidarı; Ekonomik ve siyasi olarak günden güne eriyor. AKP dağılmaya erimeye devam ederken! İktidarın küçük ortağı MHP ise yok olma ve var olma mücadelesini veriyor.

Artık her iki ortaklığın sarıldığı, Milliyetçi ve din ideolojisi artık halkta bir karşılık bulamadığı gibi her cuma hutbesine ”Diyanet başkanın” topluma verdiği şeriaat hutbeleri ve açıklamaları müslümanlık ve islam adına bir yol almadığı gibi, gerilemeye ve tam tersine toplumdan desteğini yitirmekte ve ”Deizm” artarak ”Ataistlerin” safında yeralmaya çalışmaktalar.

Artık eskisi gibi toplumu dini müslümanlıkla, Milliyetçi söylemlerle halk inanmak istemiyor. Dinin ve milliyetçiliğin muhafazakär toplumda ekonomik ve siyasi olarak çürüdüğü görülmektedir.

19 yıldır bu ülkeyi yöneten AKP faşizmin ekonomik ve siyasi olarak halkı inandırıcı yönü kalmadığını gösteriyor.

AKP ve Erdoğan bu ülkeyi ekonomik ve siyasi olarak iflas ettiğini ülkede görmeyen kalmadı. AKP MHP faşist iktidarı demek? Ülkenin satılmadık ve soyulmadık, hırsızlık yapılmayan bir kurumu kalmamış olduğunu istatiskler göstermektedir.

Ülkede Anayasa ve kanunlar askıya alınarak, tek adam diktatörnün ve ortağı MHP’inin önerdiği karanamler üzerinde çalışmaktadır. Hak, Hukuk rafa kaldırılmış orman kanunları ile yönetilmektedir.

Meclis sadece ”Reisin ve MHP’nin faşist yasalarını veya kararnameleri geçirmek üzere çalışmaktadır.Sözde Muhalfet yaptığını sanan:

CHP, İYİ parti, Saadet partisi, Deva partisi, Gelecek partisi, Demokrat partisi altı parti bir araya gelmiş iktidara alternatif olurken!

Bir önce yazımda belirtiğim gibi ;”Meclisin üçüncü büyük partisi HDP’yi ve Türkiye İşçi patsini ve diğer sosyalist örgütleri ve sivil toplum örgütleri yok sayarak! Sadece sağ Muhafazakärlar bir araya gelerek iktidar mücadelesi verdiğini sanarken. Boş hayaller kurmaktadırlar.

Sanki toplumsal bütünlüğü Muhafazakär ve milliyetçilerden ibaret gibi sosyalistlere, sola ve demokratlara, Kürt halkına dirsek çevirerek muhalefet yaptığını sanan başta CHP olmak üzere hepsi oturup düşünmelidir biz ne yapıyoruz?Tabiki böylesi muhalefet karşısında kim olsa tehdit eder böylesi yapmacık muhalefeti kim olsa susturur!

Kürt sorunun tartışlımadığı ve adının koymadıkları; HDP’nin saf dışı bırakılarak TİP’in meclis dışına atarak, bu topraklarda sosyalistleri, solu ve sivil toplum örgütlerini saf dışı etmekle toplumsal muhalefet olunmaz?

O halde:toplumsal muhalefeti oluşturmak faşist iktidarın karşısına dikilecek tek güç, HDP, TİP,Emek partisi, TKP, Sosyalist ve sol örgütler, sivil toplum örgütleri, DİSK,KESK, diğer sivil toplum örgütleri bir araya gelerek! AKP MHP faşist iktidarın tehditlerine karşı. Faşizme karşı birleşik mücadeleyi örgütlemek olmalıdır.

İşte gerçek muhalefetin örgütleneceği tek yol burasıdır. Muhafazakär ve milliyetçilerden yanaşarak onları toplumun umuduna alet etmek bu topluma en büyük düşmanlık yapılmış olacaktır.

Toplumsal muhalefeti hiçe sayan ve muhafazakär ve milliyetçi kesimleri elbette AKP ve MHP faşist iktidarı ciddiye almaz tehdit ederk; Gelişecek toplumsal muhalefeti korkutarak teslim almak istemektedir.

Toplumsal devrimci muhalefet her iki tarafada teslim olmayarak halkların kurtuluşu için faşizme karşı mücadeleyi yükselterek yoluna devam etmesi en doğru yol olmalıdır.Faşizmi yıkacak tek güç emekçi sınıfların örgütlü mücadelesir.

YAŞASIN HALKLARIN FAŞİZME KARŞI DEVRİMCİ MÜCADELESİ!

9.10.2021

Mehmet Özcan

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu