GenelMedya

ADIM, ADIM KARANLIĞA DOĞRU GÖMÜLÜYORUZ!

Can ÖZCAN

eylemler

Ülke coğrafyası içinde yaşayan toplumsal bölünme ülkede artık had safhaya ulaşmış durumda..

Bunu açıklamak için dahi olmak gerekmez. Ülkenin 19 yıldır başına bela olmuş AKP  faşizmi ve gericiliği  adım-adım ülkeyi beyinlerinde ki,   ” islami gerici faşist mafya ” yönetimine teslim etmiştir.

 ”Tek Din, Tek Dil, Tek Bayrak, Tek Devlet” anlayışı devam etmektedir. Her ne kadar 93 yıllık Türk Militer Devlet Cumhuriyet Kuruluşuna ait olarak devam etmiş olsa da, gösteriyor ki, artık‘Cumhuriyet” dönemini kaldırılarak gerici faşist mafya devletinin kurulması aşamasına doğru gelmiş bulunuyoruz.

Eğer güçlü bir toplumsal muhalefet oluşmazsa?

gerici faşist mafya devleti ülkeyi bölmüştür. Saraya ve tek adama bağlı %50 bir toplum yaratarak ve kendisine her durumda biat eden, dediklerini uygulayan vekiller, bürokratlar, kapı kulları oluşturarak ” Yürütme, Yargı, Yasama, Güvenlik” elinde tutarak ülkeyi ”kan dökme” deryası ve hukuksuluk haline getirmiş durumdadır.

Toplusal ayaklanmaları önlemek için ”Gezi Direniş”in den sonra etkin güvenlik sistemiyle ülkeyi yasaklar ülkesi haline getirmiştir.

17-25 Aralık Hırsızlık, Yolsuzluk dosyaların, tapelerin ve dosyalarının açığa çıkması karşısında, AKP faşizmi ve Sarayın tek adamı Dikatatörü, Hırsızlığının ortaya çıkması ile daha da hırçınlaştırarak, iktidarlarını sürdürmek için, şiddet ve terör politikası ile toplumsal muhalefeti bastırmayı, susturmayı çalışmaktadır.

Her katliamın ve her hırsızlık, ve yolsuzluğuna bir kılıf uydurarak paralel devlet yapısına yükleyerek, Cematçı ortaklarının üzerine atarak, kendini  ”AK PAK’‘ temizliyerek,  suçu başkalarının üstüne yıkmıştır. AKP faşizminin yalan ve iftira atma da üstlerine yoktur. Yalan söylerken camız derisi gibi yüzleri sertleşmiş ve utanma duygularını kaybedecek kadar arsız olmuşlardır.

HDP’nin 7 Haziran seçimleri öncesi Selahattin Demirtaş’ın seni ” BAŞKAN” yaptırmayacağız  sloganı ile seçimlere parti olarak girmesi AKP ve ”Erdoğan’ı ”  geri vitesine takarak demokrasi ve özgürlükleri ve kürd halkını yok etmek için ne kadar şoven faşist ırkçı varsa iktidarına ortak ederek savaşı başlatmıştır.

AKP MHP faşist ittifakın birleşmesi  sonuncu  HDP’ye ve KÜRD’lere karşı ülke genelinde ”Linç ve savaş” kampanyası o günden bugüne kadar devam etmektedir.

Hergün HDP parti binalarının kapıları kırılarak  saldırı düzenlenip yakılıp, yıkılarak, parti üyeleri ve görevlileri tutuklanmaya devam edilmektedir. Amaç HDP’yi kriminalize ederek kapatmaya çalışmaktır.

Kürdistan da  savaş tüm şiddetiyle sürmektedir. Kürd halkına karşı soykırım operasyonları aralıksız sürmektedir.

Kürd halkına karşı savaş yeni bir soykırım operasyonu uygulanırken; Batı metropol şehirlerde insanların sesiz kalması?  Faşist mafya çetesini cesaretlendirmiştir.. Kürd halkı yalnız kalmasın!

Kürd düşmanlığı ve ırkçı, faşist gelişmeler AKP MHP ve mafya faşizmin desteğiyle daha da geliştirilmiştir.

Amaç Kürd halkını ve yöneticilerini sindirmek halkın gözünde DBP ve HDP’yi kriminalize ederek siyaset ve politika yapmalarını engelleyerek yasa dışı politika ile meclis dışına iterek kapatmaktır.  

Kürdlerin ve devrimci, sosyalist parti ve örgütleri yasal siyaset yapmalarını engellemektir.

Bu gün iki kişi bir araya gelerek protesto eylemi yapamamaktadır. Hemen anında tomalar, akrepler polis, özel timler sıraya dizilerek kitlenin üstüne fütursuzca saldırmaktadır. Bunlarda yetmez gibi insanları hedef seçerek, sokak ortasında adam kaçırmalarla 90 yıllarda olduğu gibi faili meçhullar yapmaya çalışmaktalar.

Ama artık sosyal medya bu karanlık gelişmelere tepki göstererek kamuoyunu mücadeleye çağırmaktadır.

Yani ülkede bir korku imparatorluğu kurularak toplumun üzerinde baskı, kaos oluşturulmuştur. 12 Eylül  askeri faşist Diktatörlüğün den daha beter yasa ve kanun tanımaz haliyle! AKP ve MHP mafya faşist diktatörlüğünü yaşamaktayız.

Dışarda savaş, içerde savaş baskı, terör şiddet sürerek adım, adım karanlığa doğru ekonomik ve siyasi insani olarak gömülüyoruz!

Corona-virüs’e pandemi döneminde kayıtsız kalarak ne bir maske dağıtımı yapmıştır, nede Corona-virüs aşısını  yapabilmiştir.

Her durumda olduğu gibi insanları ölmek için kaderleriyle başbaşa bırakmışlardır. İşsizlik yoksulluk hergün artarak insanlar açılığa mahkum edilmiştir.

Başta söylediğim gibi bölünmüş toplum yaratılarak,  Sarayın tek adam  diktatörlüğü ile  doğru karanlığa doğru gitmekteyiz!

Yani ülkede artık, Meclis, Parlamento kilitlenerek ortdan kaldırılmıştır. Sarayın tek adam  diktatörü ile yönetilmekteyiz.

Bu gün Kürd halkı soykırım operasyonu ile katlediliyor. Yarın Alevi halkı katledilecek, sonra sıra herkese gelecek buna karşı insanım diyen her kes faşist zulmü ve baskıyı unutmasın.

Birgün sıranın kendine geleceğini  aklından çıkarmasın ve ona göre örgütlü mücadelenin içinde yerini alsınlar.

Baskının, şiddet ve terörü durduracak tek güç faşizme karşı direnen güç örgütlü güç olacaktır. Artık ayağa kalkmanın zamanı gelip geçmektedir. AKP ve MHP faşizmine karşı mücadele edelim ve direnelim. AKP ve MHP faşizmini Sarayın tek adam diktatörünü tarihe gömelim!

28.1.2021

Mehmet Özcan

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu