Genel

YENİ BİR YILA GİRERKEN!

Umut İLERİ

Bir Yeni Yıla daha giriyoruz.
Beraberinde o hiç yitirmediğimiz, Nazım’ın şiirinde dile getirdiği, gelecek günlere olan UMUDUMUZU  yanımızda taşıyarak.

“Umuda Bir Kurşun Sıksa da Ölüm
Unutma Umuda Kurşun İşlemez Gülüm”…Nazım Hikmet.

Artık söylenecek, içerisinde yaşadığımız dünyayla ilgili fazla bir şey kalmadı!
Bundan öte söyleyeceklerimiz tekrardan öte, bugüne değin söylediklerimizin ötesinde bir şeyler olmayacak.
Zaten baktığımızda son yıllarda yeni yıl mesajlarında benzer şeyler yazmışız!

Bir kez daha  geçmişin özetini yaparsak;

1)Kapitalizm içerisinden çıkılması olanaksız yapısal bir krizin içersinde, kendini yeniden Ekonomik ve Siyasal olarak üretemediğinden, Tarihsel Sınırlarına gelmiş, dayanmıştır.
Bu sınırların ötesi YA SOSYALİZM YA BARBALIKTIR.

2) Bu gelişme, sonunun geldiğinin farkında olan bu Soygun ve Talan düzenini daha saldırgan yapmış, Sermaye’nin  Ekonomik ve Siyasal olarak insanlara verecek bir şeyi kalmadığından, geçmişte verilen mücadeleler sonucu elde edilen Ekonomik, Sosyal ve  Siyasal hakları tek tek yeniden geri almak için emekçiler üzerine yoğun bir saldırı başlatmıştır.

3)Tıpkı Marks’ın Komünist Manifesto da söylediği gibi Burjuvazi, ” Kölesi Tarafından beslenmesi gerekirken, Kölesini bile besleyemeyecek duruma gelmiştir”
Bunun içinde daha baskıcı, daha totaliter ve otoriter Egemenlik Biçimlerine başvurmaktadır.
Artık Burjuvazinin Egemenlik biçimleri arasında ki sınır iyicene belirsizleşmiştir

4) Etki,Tepki Diyalektiği nedeniyle bundan böyle Sermaye Devletinin uygulayacağı baskı ve zor politikalarına karşı yığınlarda biriken öfke ve hoşnutsuzluk, Dünyanın bir çok yöresinde kendini gösterecektir.
Önümüzdeki yıl, bu yılın sonunda olduğu gibi, tür kalkışmaların çok yoğun yaşandığı bir yıl olacaktır.

5) Emperyalist Sistem içersinde, Kapitalizm’in doğasından gelen rekabet ve bunun sonucu ortaya çıkan çatışma, Sistem içerisinde Bloklaşmaları ve Bloklar arası tüm dünyada Hegamonya Paylaşım Savaşlarını PRATİĞE taşımıştır.
Özellikle de Orta Doğuda kendini somut olarak hissettiren bu çatışma, fiili, sıcak bir Üçüncü Paylaşım Savaşının ön gününe insanlığı taşımıştır.

6) Ayrıca 2020-2021 de insanlık, Tüm Dünyayı etkisi altına alan Pandemi sürecini yaşamış, en gelişmiş kapitalist ülkeler bile Pandemi karşısında çaresiz kalmıştır.
Pandemi süreci bir kez daha Kapitalizmin kar odaklı bir sistem olduğunu, insan yararını gözetmeyen, kendi karı için insanlığı insanlığın mahvına yol açan bir sistem olduğunu göstermiştir.

Tabi salt bunları tekrarlamak yetmez; Neden SOSYALİZM demedik te, YA SOSYALİZM YA BARBARLIK DEDİK?
Bunun nedenleri üzerinde de durmak ve eksik olanı, neyin eksik olduğunu, Bir Başka Dünyaya açılacak kapıyı açmada eksik olanın hem Yerelde hemde Evrenselde ne olduğunu da beraberinde söylememiz gerekmektedir!

Aslında her söylediğimizin gelip dayandığı nokta, Sermayenin içersine düştüğü bu durumdan DEVRİMCİ BİR VAZİFE ÇIKARTACAK ÖZNENİN OLMAMASIDIR!
Bir Başka Dünya’ya, Savaşların, Sömürünün olmadığı, şairin anlatımı ile Gündüzlerinde Sömürülmeyen, Gecelerinde Aç Yatılmayan KOMÜNİST bir dünyaya açılacak kapının anahtarı, bu kapıyı açacak olan ANAHTAR  işte bu ÖZNEDİR.

Bu ÖZNE İŞÇİ SINIFI, Yerelde onun öncüsü onun DÜŞÜNEN ELİ PARTİSİ ve tüm Dünyada bir Dünya Sistemi olan Kapitalizmi ortadan kaldıracak, Lenin’in deyimiyle TÜM ÜLKELERİN İŞÇİLERİNİN ORTAK ETKİNLİĞİNİ düzenleyecek ENTERNASYONAL ÖRGÜTLENMESİDİR.

Yazımızı Komünist Şair Nazım Hikmet’in dizeleriyle sonlandıralım;
“Ve biz yine bir kış daha geçireceğiz,
Büyük öfkemizin içinde,
Ve mukaddes ümidimizin ateşinde ısınarak…”
NAZIM HİKMET.

2022 Yılının başta İşçi Sınıfı olmak üzeri tüm Emek Güçlerinin Birleşik Mücadelesine alan yaratması dileğiyle
Dostların, Yoldaşların, kurtuluşu SOSYALİZM de görenlerin Yeni Yıllarını kutlar, Yeni Yılın hepimiz için bu Soygun ve Talan düzenine karşı Direniş ve Mücadele Yılı olmasını dilerim.
VEDA

 KayıtlıYeryüzüne tohum gibi saçmışım ölülerimi, kimi odesada yatar, kimi prag\’da, istanbul\’da kimi.
En sevdiğim memleket yeryüzüdür, sıram gelince yeryüzüyle örtün üzerimi…NAZIM HİKMET

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu