BölgeGenel

TÜRKLER GÖRLEDİ BARZANİLER TIRSTI

Hasan H. Yıldırım & Hussein Erkan

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, geçen hafta önce Bağdat, sonra Hewleri ziyaret etti. Hewler’de Papa’ya bastırılan 6 farklı pul hediye edildi. Bir pul üstünde Papa’nın resmi ile Kürdistan haritası vardı.

Hasan H. Yildirim sanatı olabilir

Bunun üzerine Türkler harekete geçti. Kürdistan haritalı hatıra pula tepki gösterdi. Dışişleri Bakanlığı adına şu açıklama yapıldı:

“Papa Fransuva’nın Irak ziyareti vesilesiyle IKBY tarafından bastırılması öngörülen hatıra pulları arasında ülkemizdeki bazı ileri de içeren bir haritanın resmedildiği bir pulun da yer aldığı görülmektedir”.

Bazı haddini bilmez IKBY yöneticileri bu ziyareti, Irak’ın komşu ülkelerinin toprak bütünlüklerine yönelik ham hayallerini açığa vurmak için kullanmaya yeltenmektedir.

Bu tür sinsi emellerin ne şekilde hüsranla sonuçlandığı en iyi IKBY makamları tarafından hatırlanacaktır.

IKBY makamlarından bu vahim hatanın derhal düzeltilmesine yönelik gerekli açıklamanın biran önce ve net bir şekilde yapılmasını bekliyoruz.

Buna benzer bir açıklamada AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yaptı: “Bu tür paçavra haritaların Türkiye Cumhuriyetinin kudreti karşısında hiçbir hükmü yoktur. Türkiye’nin bütünlüğüne dönük haddini aşan her türlü paçavra harita ve paçavra projeye karşı irademiz ve kararlılığımız ortadadır… Sadece kara sınırlarımızda değil mavi vatanımızda da aynı hassasiyete sahip olduğumuza yedi düvel şahittir.”

Görünen şudur: Türkler, Barzanileri açıkça tehdit etti. Barzaniler bu tehditler karşısında paniğe kapılarak alelacele hükümeti topladı. Türkiye’yi rahatlatan bir karara varıldı. Kararı hükümet adına Sözcü Cotyar Adil açıkladı:

“Birkaç sanatçı pulun basılması için dizayn örnekleri sundu. Ancak şu ana kadar hiçbir pul basım için onaylanmadı. Basım için seçilecek olan pul dizaynı, yasa ve kanunlara göre olacaktır” dedi.

Türkleri rahatlatan, Barzanilere uygun bir açıklamadır. Ne de olsa efendileri emretti, Barzanilerede “ağam emrin olur“ demek düştü. Türklerin bu görlemesi sonrasında Barzanilerden zaten başka bir açıklama beklenilmezdi. Ne de olsa valileridir. Kardeş, dost ve stratejik müttefikleridir.

Bunun sayısız örneği var. Ankara’da resmi bir törende Türk ordusuna karşı yapılan bombalı bir saldırıda birçok subay ve asker ölümünde Kürdistan Hükümeti Başbakan sıfatı ile Neçırvan Barzani: “Bu saldırıyı kendimize yapılmış sayıyoruz“ dedi.

Ermeni soykırım günü 24 Nisan’da Çanakale şehitlerini anma törenine katıldı. Çanakale ruhunu diriltti.

Amcası ve kayınbabasıyla Mesud Barzani ile ilgili-ilgisiz her olayda “Türklerle kardeş, dost ve stratejik müttefiğiz“ açıklamaları.

Kürdistan ekonomisini Türklere teslim etmeleri.

Kürdistan’ın birçok alanında MİT bürolarının açmalarının sağlanması.

Behdinan bölgesinden sayısız Türk ordu karakollerin açılmasına yol vermeleri.

Permerge eğitimini Türk subaylarına yaptırmaları.

Türklerle beraber diğer Kürd hareketlerine karşı ortak askeri operasyonlar yapmaları.Daha sayısız ihanet örnekleri.

İşte kimilerin “ulusal damar“ “bağımsızlıkçı güç“ diye pazarladıkları Türk valileri Barzanilerin düştüğü durum. Kürdistan haritasına bile sahiplenemeyen Barzaniler. Bu duruma düşen Barzaniler mi bağımsızlık ilan edecek? Aklınızı peynir ekmekle mi yediniz?

Bir maaş, bir ihale, çekilmiş videolarınızla paspas olan siz düşkünler ikide bir “Başkan“ diye gözümüze soktuğunuz efendileriniz Barzanileri alın başınıza çalın reziller.

10 Mart 2021

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu