Genel

BU KAVGA EN SONUNCU KAVGAMIZDIR ARTIK, ENTERNASYONALLE KURTULUR İNSANLIK!

Umut İLERİ

1 Mayıslar da dilimizden düşürmediğimiz Enternasyonal Marşın da nakarat bölümü “Bu Kavga En Sonucu Kavgamızdır Artık, Enternasyonalle Kurtulur İnsanlık” cümlesiyle son bulur.

Bu bir KAVGA, Sınıf Mücadelesi çerçevesinde Ezenlerin, Ezilenlerin var olduğu dönemden  beri süregelen bir KAVGA.
Bu KAVGA kimi zaman şiddetlenecek, kimi zaman yerini geçici bir durgunluğa bırakacaktır.

Bu durumun koşullarını ise, dış ve iç konjektür, bu KAVGANIN taraflarının güç dengeleri belirleyecektir.
Geldiğimiz bu evrede ise artık durgunluk dönemleri çok geride kalmıştır.
Bundan böyle bu KAVGA artan bir şiddetle devam edecektir!
Bu KAVGA, İşçi Sınıfı tüm dünya üzerinde sınıf karşıtını ortadan kaldırarak kendi sınıf varlığına son vererek, SINIFSIZ, SÖMÜRÜSÜZ bir toplum kurulana dek devam edecektir.

Örnek vermek gerekirse; içersinde bulunduğu yapısal kriz nedeniyle kendini ekonomik,siyasal olarak üretemeyen  bu nedenle de tarihsel sınırlarına gelmiş dayanmış Kapitalizm, sonu gelmiş bir hayvan gibi gittikçe saldırganlaşacak, daha totaliter, daha baskıcı egemenlik biçimlerine başvuracaktır.
Dolayısıyla da bu sınıf mücadelesi çerçevesinde süren bu KAVGA da bundan böyle,  daha da ivmesini arttırarak sürecektir.

Bu KAVGADAN kaçış yok!
Bu KAVGA da İsa örneği, “bana bir tokat atana, öbür yanağımı dönerim” Pasifizmi yok.
Bu KAVGA da içi boş, kuru bir BARIŞ savunusu yok!

Eğer savaş politikanın farklı araçlarla devamıysa ve Kapitalizm savaş yolu ile artık sonuna  gelmiş yaşam süresini uzatmak istiyorsa, Komünistler onların bu kendi içlerinde, biri birini ortadan kaldırma biçiminde şekillenen kavgalarına karşı BARIŞTAN yanadırlar.

Emperyalist Savaşa karşı BARIŞI savunan Komünistler, ZULME, SÖMÜRÜYE, ULUSAL BASKIYA karşı verilecek SAVAŞI bir an için  akıllarından çıkartmamalıdırlar.
Liberalizmin kitlelere dayattığı, aslında boyun eğmekten öte bir anlam içermeyen PASİFİZMİ,  BARIŞ diye DEMOKRASİ diye allayıp pullamasına karşı da ideolojik mücadeleyi aksatmamalıdırlar.

Bu KAVGA yerelde başlayacak ancak sonuçlanması DÜNYASAL planda gerçekleşecektir.
Herkesin şunu iyi bilmesi gerekir; Bir Dünya Sistemi olan Kapitalizm, tüm dünyada ortadan kaldırılmadan SAVAŞLAR hep sürecek, BARIŞ ancak bu soygun ve talan düzeni tüm dünyada ortadan kaldırıldıktan sonra gerçekleşecektir.

Önemli olan ulusal ölçekte işçi sınıfı, diğer toplumsal muhalefet ile birlikte bu soygun ve sömürü düzenine son noktayı koymanın mücadelesini verirken, diğer taraftan da tüm ülkelerin işçilerinin ve ezilen halklarının ortak etkinliğiyle soygun ve sömürü düzeninin tüm dünyada ortadan kaldırılmasının mücadelesini birlikte yürütmelidir.

Komünistler bugünden bu EN SONUNCU KAVGAYA hazırlanmalı, işçi sınıfını ve diğer toplumsal güçleri bu KAVGAYA, onları örgütleyerek hazırlamalıdır.
Yoksa bizi koyu karanlık bir BARBARLIK dönemi beklemektedir.

Başta da söylediğimiz gibi; BU KAVGA EN SONUCU KAVGAMIZDIR ARTIK, ENTERNASYONALLE KURTULUR İNSANLIK!
VEDA
 KayıtlıYeryüzüne tohum gibi saçmışım ölülerimi, kimi odesada yatar, kimi prag\’da, istanbul\’da kimi.
En sevdiğim memleket yeryüzüdür, sıram gelince yeryüzüyle örtün üzerimi…NAZIM HİKMET

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu