Genel

Emperyalist savaşa karşı komünistlerin tavrı üzerine

Daha önce söylediğimiz gibi Komünistler’in Emperyalist Paylaşım Savaşı sırasındaki tavırları; İşçi sınıfının “kendi” Burjuvazisini bu Savaşta desteklemesi yerine, silahını “kendi” Burjuvazisine yöneltmesidir. Ancak Sosyal Şovenistler ve Sosyal Yurtseverler, Emperyalist Paylaşım Savaşı sırasında İşçi Sınıfını, Anayurt Savunusu yanılsamasıyla, “kendi” Burjuvalarının yanında savaşmaya çağırırlar.

Tarihte bunun en somut örneği, Birinci Paylaşım Savaşında Kautsky’nin takındığı tavırdır. Bu günde bu Sosyal Şovenler, Sosyal Yurtseverler tarafından, Rusya ve Putin, Anayurt Savunması kapsamında son derece HAKLI gösterilmektedir.

Önce Anayurt Savunması nedir ona bakalım. Adına Yurt denilen, Egemenler tarafından etrafı kırmızı çitlerle çevrili toprak parçasının sahibi olabilmek için her şeyden önce o topraklar üzerinde İKTİDAR olmak gerekir.

Marks Komünist Manifesto da, “İşçi Sınıfının Yurdu Yoktur” der ve devam eder “Sahip Olmadıkları bir şeyi onlardan isteyemezsiniz” Daha sonrası ise İşçi Sınıfının o Yurdu nasıl sahipleneceğini şu sözlerle anlatır.

“İşçi Sınıfı öncelikle karşıtından Siyasi İktidarı almalı, kendini Toplumda Egemen Konuma, Ulus Konumuna yükseltmelidir.”Kısaca o Toplumda Ulus Olmak için İŞÇİ SINIFININ, öncelikle adına Yurt denilen o topraklarda İKTİDAR olması gerekir.

O topraklarda İKTİDAR olması, aynı zamanda onu o Yurdun geçici olarak sahibi yapar. Geçicidir çünkü İşçi Sınıfının Yurdu TÜM CİHANDIR.

Ana yurt savunması ancak bu koşullarda, İşçi Sınıfı o topraklarda İKTİDAR olduğun da, İşçi İktidarını, karşı devrimci güçlere, Emperyalistlere karşı korumada, söz konusudur.

Anayurt savunmasına en iyi örnek, İkinci Paylaşım savaşında Sovyetlerin, Faşist Saldırıya karşı İşçi İktidarını korumak için verdiği SAVUNMADIR.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu