Genel

Sınıfsız toplum yaratma mücadelesinde kaybettiğimiz Tüm devrim ve sosyalizm şehitlerimizi mücadelemizde yaşıyorlar…

Bizler, dünden ve bugünümüze kadar canlarını feda eden yoldaşlarımızı anarken, şunu hiç bir zaman akıldan çıkartmayalım ki, onları anmak, onların ardından göz yaşı döküp ağıtlar yakmak değildir. Ve onları anmak böyle olmamalıdır. . Çünkü onlar samimiyetle inandıkları Marksizm ve Leninizmin öğretisi doğrultusunda, enternasyonel proletaryanın bir parçası olarak olarak emperyalist zincirin ülkemizdeki halkasını koparmak İçin patron ağa devletine karşı yürütülen şanlı mücadelede şehit düştüler. Onları gerçek anlam da anmak; onların uğrunda mücadele ettikleri ve şehit düştükleri ana kadar şerefle taşıdıkları kızıl bayrağımızı ve kavgayı onlardan devralıp daha da ileri mevzilere götürmektir.
Onları anmak, onların uğrunda seve seve ölümü kucaklaşırlardı erdemlerin uğrundaki mücadeleye can bedeli atılmak demektir.
Onları anmak, partimiz TKP/ML ‘i her türlü sapmaya karşı korumak ve onun düşüncelerini savunmak ve pratiğe geçirmekten geçer.
Onları anmak Emperyalizme, sosyal emperyalizme, Faşizme, sosyal Faşizme, feodalizme, ırkçılığa, gericiliğe kapitalizme. Revizyonizme , oportünizme, reformizme, tasfiyeciliğe. Tasfiyeci döneklere karşı kararlı mücadele etmektir.
Onları anmak Marks, Lenin, Engels, Stalin ve Mao yoldaşların kızıl ışıklı yolunda yürümek demektir.
Şehit yoldaşlarımızı ancak böyle bir anlayışla anarsak, gerçek anlamda anmış oluruz. Çünkü gün geçmiyor ki şehitlerimize bir yenisi eklenmesin .
Ülkemizin dört bir yanında azgın bir terör estiren faşizm, baskı zulüm, işkence , katliam, ırkçı saldırı, direnen insanların direnişini kırıp t tutuklamalar, kadınlalarımıza yönelik cinsel saldırılarıyla her gün katletmektedirler. Onları bizlerden koparmaktalar. Bütün bu Katliamların ancak bu faşist devletin yıkılıp yerine işçi sınıfı önderliğinde demokratı halk iktidarının kurulmasıyla son bulur. Bunun bilincinde olan bizler bu davaya daha sıkıca sarılmalıyız.
Çünkü şunu unutmayalım ki, yürüttüğümüz, yürüteceğimiz bu haklı dava mutlaka ama mutlaka zaferle. Sonuçlanacak, faşistler dökdükleri kan denizinde boğulacaktır. Çağımız kitle ile iletişim ağını iyi kullanmak, kitlelerden kopmamak, sorunlarına çözüm üretmek, sonuca ulaştırmak için iyi ilkeli doğru temelde örğütlenip mücadele etmekten başka yol gözükmüyor.

GAZETE KÖK /AVUSTRALYA
HÜSEYİN BİÇER 11/8/2021
MELBOURNE

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu