Genel

“SELO BAŞKAN”(!)

Hasan H. Yildirim

Ne başkan ama. Kürdleri Türk egemenlik sistemi adına zapt-ı rap altına almak için atanmış bir başkan olduğu açık.

“Selo Başkan” sempatizanları hemen celellenmeyin. Celellenmeden önce başkanınızın ne dediğine ve benim ne dediğimi anlamaya çalışın. Ondan sonra ne diyecekseniz deyin. Ama küfürsüz, hakaretsiz ve tehditsiz. Zaten bunu yapanı kapıya bağlarım. Bilinsin istedim. Ha uzatmadan “Selo Başkan”ınız(!) ne demiş ona geleyim.

Selahattin Demirtaş, bugün T24’te verdiği ‘’Ortam bulanık ama aklınız bulanık olmasın‘’ adlı makalesinde¬:

‘’Büyük değişime hazır olun. Kimseyi dışlamayın. Herkesin el ele, yan yana durması için uğraşın. Ortak paydamız demokratik cumhuriyettir, ortak evimiz Türkiye’dir, ortak devletimiz Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Bütün bunları en çok tahrip eden, toplumu paramparça edip kutuplaştıran Erdoğan ile AKP-MHP iktidarıdır‘’ diye buyurmuş…

Ne demezsin “Selo Başkan”(!) Sen yerini belli ettin etmesinede, gerçi biz daha evvel de biliyorduk ama hala senden umut bekleyen zavallılara ne diyelim? Seni ne zaman tanıyacaklar? Sana üslendirilen rolü ne zaman anlayacaklar? Veya dahası anlarlar mı?

Gerçi böylesi bir açıklamayı bekliyordum. Çünkü bu açıklamadan birkaç gün önce MİT Müşteşarı Hakan Fidan, Selahattin Demirtaş’ı ziyaret etti. Önüne görevini koydu. Demirtaş’ta zaman kaybetmeden bu mesajı vermekten kendini alıkoymadı. Verdiği bu mesaj Türkçüden daha Türkçü, Türkiyeciden daha Türkiyeci olduğunu ortaya koydu. Ki bu ilkte değil. Daha evvelde buna benzer mesajlar verdi. Hepsini burada sıralamamın gereği yok. Sadece iki çarpıcı olanını vermekle yetineceğim.

“Sayın Erdoğan, ben bu memleket için canımı veririm, ya sen?“Biz Kürdistan’ı Türkiye’ye katık. Daha ne yapalım?

”Kiminin yere göğe sığdırmadığı, “Selo Başkan” dedikleri Selahattin Demirtaş böyle bir kişilik. Bu adamdan kim bir umut bekliyorsa yanılır. Benden söylemesi. Bu arada bir öngörüde bulunayım. Bugün gerek Selahattin Demirtaş ve gerek HDP yönetimi AKP iktidar karşıtı bir resim veriyor olsa da eğer önümüzdeki süreçte seçim yapılırsa hem Selahattin Demirtaş ve hem de HDP, AKP’nin göstereceği cumhurbaşkanı adayını desteleyecektir. Bunu bir yere yazın.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu