Genel

Seçimler konusu

Umut İLERİ

Yapılıp, yapılmayacağı henüz belli olmayan Seçimler konusu gündemde ki yerini koruyor.Solda ki Siyasal Oluşumlar bu konuda ki tavırlarını hemen hemen açıkladılar.Ama açıklamalar genelde çok somut açıklamalar değil.

Büyük çoğunluk genelde bu seçimlerin çözüm olmadığı, asıl olanın bu soygun ve talan düzeninin ortadan kalkması olduğu konusunda hemfikirler. Yine büyük çoğunluk, öncelikle ülkenin AKP, MHP ortaklığının yönetiminden kurtulunması gerektiğini söylüyor.

İşte sorun burada ortaya çıkıyor. Hiç kimse bu konu da, bunun nasıl sağlanacağı konusunda ne yazık ki AÇIK DEĞİL.

Peki bu yönetimden “kurtuluş” nasıl olacak? Verili durum Sol Kesimin, kendi başına seçimler aracılığıyla AKP-MHP ortaklığının yönetimine son vermesinin olanaksız olduğunu gösteriyor.

Her ne kadar sorduğunuzda, Cumhur İttifakının karşısında ki Millet İttifakının da, bu soygun ve talan düzeninin sürmesinden yana olduklarını söyleseler de Millet İttifakını desteklemeden, öncelikli hedeflerine ulaşmaları olanaksız.

Milletvekili Seçimlerine Sol İttifak olarak katılabilir, kendi gücünüzü görmek isteyebilirsiniz. Keza aynı şekilde Başkanlık Seçiminde de, bağımsız Sosyalist bir aday üzerinde bizde varız diyebilirsiniz. Her iki durumda, sizin bu yönetimden “kurtulmanızı” sağlamaz.

Yine aynı soruyla karşılaşıyoruz……Peki bu “kurtuluş” nasıl olacak? İşte bu sorunun yanıtını kimse veremiyor. Biraz daha zorlayalım ve Sol Siyasi Oluşumlara soralım; Başkanlık Seçimlerinde ikinci tura kalındığında ve bu turda iki İttifakın( Cumhur ve Millet ) adayları yarışacağında , TAVRINIZ NE OLACAK?

Kısaca AKP-MHP yönetiminden kurtulacağız diye, Ölümü görerek, Sıtmaya razı mı olacaksınız? Ya da bir tarafta Kolera, diğer tarafta Veba, bir TERCİHTE Mİ BULUNACAKSINIZ ?

Arkadaşlara tavsiyemiz, Enerjinizi Burjuva Siyaset Sahnesinde oynanan bu oyun için harcamayın. Kapitalizmin tarihsel sınırlarına geldiği dayandığı, kendini Ekonomik ve Siyasal olarak üretemediği bu koşullarda, içerisinde bulunduğu Krize karşı, her zaman yaptığı gibi yığınların önüne koyduğu SEÇİM DALAVERESİNE alet olmayın. Burjuvazi tarafından belirlenen, sınırlarının Burjuvazi tarafından çizildiği Siyaset Sahnesinde sahnelenen bu oyunda figüranlık yapmayın.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu