Genel

HAKİKAT ADINA TALEP EDİYORUZ

Hasan H. Yıldırım & Hussein Erkan

İleri süreceğimiz iddia ile alakalı muhtemelen birleri bizi ırkçı olmakla suçlayacaktır. Buna rağmen sözümüzü esirgemeyeceğiz.

Zaman zaman şu soruları sorduk…

Hem arkadaş çevresinde, hem de dostlarımız… Dünyanın efendilerinin Kürd milletine düşmanlığının sebebi neydi? Neden Kürd milletinin devletleşmesini engellediler?…

Bu sorularla hem kendimizi hem de onları sorgulamaya çalıştık. Aldığımız cevaplar hiç de tatmin edici değildi… Sebep-sonuç bağlamında bizi ikna edecek bir bilgiye bir türlü sahip olamıyorduk… Bu yüzden de cevabını bulamadığımız bu sorular zihinimizi meşgul etmeye devam ediyordu.

Dünyanın efendilerinin Kürdistan gerçeğini inkar etmeleri ve Kürdleri tarihin gerisine düşürmeleri iki nedene dayandırılıyorlardı… Birincisi, Selahaddin Eyubi’nin Haçlıları bozguna uğratmasının kefaretini torunlarına ödetildiği…

İkincisi, Kürdistan’ın yeraltı ve yerüstü zenginlik kaynaklarına duyulan emperyalist iştah…

Şüphesiz bunlar yeterince ikna edici değildiler. Çünkü dünyada birbirleriyle savaşmayan halklar, milletler ve devletler yok gibidir. Bu nedenle birinci iddianın altı boştur. İkinci iddiaya gelince, onun da altı boştur.

Çünkü dünyanın efendilerinin devletleşmesini sağladığı birçok milletin ülkesinin de yeraltı ve yerüstü zenginlik kaynakları var ve bu ülkelerin sahibi milletlerin devletleşmesi zenginliklerinin sömürülmesine engel olmadı.

Bu nedenledir ki, Kürdistan’ın zengin kaynaklarına duyula iştah Kürdleri devletsiz bırakılmalarına gerekçe olarak gösterilemez. Buna rağmen, Kürdlerin devletsiz bırakılmasının gerçek nedenlerine dair henüz kesin bir bilgiye sahip bulunmuyoruz. En azından biz bunun bilgisine sahip değiliz. Uzun zaman Kürdistan ve Kürdler ile ilgili hakikatler dünyadan gizlendi.

Ancak Riha’da (Urfa) yapılan arkeolojik kazılar, Kürdistan ve Kürd tarihi üzerine örtülen perdenin bir ölçüde de olsa aralanmasana sebep oldu. Araştırmalar, medeniyetin bu coğrafyada doğduğunu ve ordan da dünyanın diğer bölgelerine yayıldığını ortaya koydu.

Girê Mirazan’da bulunan kemikler ile alakalı yapılan laboratuvar araştırmaları, bu medeniyetin kurucuları ile bu bölge yaşamakta olan Kürdlerin DNA’sının aynı olduğu da ispatlanmış bulunuyor.

12 bin yılla tarihlenen bu medeniyeti yaratanlar şüphesiz Kürdlerin atalarıdırlar. Bu, artık kimsenin inkar edemeyeceği bir hakikattir. Dünyanın efendileri bu hakikati gizleyemediler, ama Kürdistan ve Kürdler ile alakalı her şey henüz tam olarak açıklanmış değil. Bizden gizlenen başka neler var, kim bilir!.. Bu hakikatlerin neler olduğunu bilmiyoruz, ama bunların saklı oldukları adresleri biliyor… Birinci adres, Vatikan… İkinci adres, British Museum…

20 Ocak 2022

140Ahmet Hulusi Kırım, Medeni Oruç ve 138 diğer kişi32 Yorum25 PaylaşımBeğenYorum YapPaylaş

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu