Genel

ROBOSKİ KATLİAMINI UNUTMADIK. UNUTTURMAYACAĞIZ.

Yoksulluğun , çaresizliğin, işsizliğin sonucu evine çocuklarına ekmek götürebilmek için kar kış demeden tüm tehlikelere aldırış etmeden yola çıkan gencecik insanların üzerine bomlarıyıla , kurşunlarıyla, ölüm kusan silahlarıyla Devletin haydutları tarafından saldırı sonucu 35 insan yaşamını yitirmiştir. Katili faşist devlettir.

İnsanların bedenleri param parça olmuş, cenaze yakınları Cenazelerini katırlar üzerinde taşımıştır. Parçalanmış cesetler karşısında. Akıl ve vicdan çaresiz kalmış, mantık ile duygunun, zulmü canavarlaştıran bütün unsurları bir araya gelmiş umuda kurşun sıkmışlardır.

Merhametin ve vicdanın yolu bir kez daha haydutlar tarafından acımasızca şiddet kullanarak kesilmiştir.35 can hepsi yoksul insan çoğu çocuk yaşta, Bir kısmı yeni evli ve çoğunun çocuğu belki henüz emzikte. Çıplak ve aç çocuklarına ekmek götürmenin gururuyla bedenlerini ölüme atan insanların ölümü, Tüm dünya gözü önünde yaşanan insanlığın ölümüdür. Parçalanmış, yanmış bedenleriyle, çığlıklar içinde kalmışlardır.

Şiddet ile merhametin insanlığın ruhunda yarattığı bu derin izler nasıl unutulur, nasıl telefi edilir?1980 faşist yasaları bütün hükmüyle acımasız devlet terörüyle devam ediyor. Roboski katliamında yitirdiklerimizi saygı ile anıyoruz.

GAZETE KÖK/ AVUSTRALYA

Hüseyin Biçer

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu