Genel

REFORMİST DEKLARASYONLARIN HİÇ BİR DEĞERİ YOKTUR !

Erdoğan ATEŞİN

Burjuva sistem içi reformist, revizyonist, neo-liberal parti ve gruplar, bu aralar çeşitli bloklar oluşturarak, çaresizce basit reformist deklarasyonlar yayınlayarak, emekçi yığınları burjuva basit programlar etrafında toplamak çabasındalar. Bu çaba Kral Sisif’in çabasından daha kötü bir çabadır.

Şimdi bu burjuva reformist budalalar, eski Yunan mitolojisinde tanrılara baş kaldıran, bu tavrından ötürü sonsuza dek yüksek bir dağın tepesine çok büyük ve ağır bir taş çıkarmak cezalandırılan, bu taşı yukarı taşımaya çalıştıkça, her defasında yuvarlanarak tekrara aşağı inen taşı yeniden yukarı çıkarmakla hayatı geçen Kral Sisif’i oynuyorlar…

Emekçilerin ve Türkiye’nin sorunu Demokratik Devrim sorunudur, Demokratik Devrimin programı ve talepleri çok nettir.

Bu programın hedefi emperyalist haydutları ve onun işbirlikçisi bütün faşist gerici Orta çağ ilişkilerini tasfiye etmektir. Bu sınıflar tasfiye edilmedikçe, bu ülke ve emekçileri daha çok ağır bedeller ödeyecektir.

Bizim emekçilere yapacağımız çağrı, emekçilerin talebi olan demokratik Devrim çağırısıdır. Devrimci çağırı, Feodal Orta çağ gericiliği, aşiretçilik, Toprak sorunu, kadının özgürleşmesi, Kürt emekçilerinin ve bütün azınlık milliyetlerin kesin özgürlüğü, işbirlikçi hain sınıfların kesin tasfiyesi ve emperyalizmin bu topraklardan sökülüp atılması çağrısını içerir.

Emekçilerin talebi bu yöndedir. Bu süreç tamamlanmadıkça, bu ülkede demokrasi, ve istikrar asla olmaz, kaos ve istikrarsızlık hep bu ülkenin gündeminde olacaktır.

Erdoğan Ateşin

Profilinizi oluşturmak için, biraz hayat hikayenizi anlatın. Bu alan, herkesçe görünebilir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu