Genel

İSMAİL BEŞİKÇİ’NİN BARZANİLER SEVİCİLİĞİ BARZANİLERİN TÜRK SEVİCİLİĞİNDEN İLERİ GELİYOR

Hasan H. Yıldırım & Hussein Erkan

 

İSMAİL BEŞİKÇİ’NİN BARZANİLER SEVİCİLİĞİ BARZANİLERİN TÜRK SEVİCİLİĞİNDEN İLERİ GELİYOR

1-Irak-PDK, Mesut Barzani liderliğinde yaptığı merkez komite toplantısı neticesinde beş karar aldı. Bir bildiri ile kamuoyuna sunuldu. Karalara bakıldığında Irak-PDK’nin sömürgecilerin sözcülüğünü yaptığı ortaya çıkıyor.
2-Kürdistan’ın diğer parçalarına karşı düşmanlıklarını açıkça dile getiriyorlar. Özelikle şu iki karar önemlidir. Bu kararlarla Barzaniler safını sömürgecilerimizden yana koymuş oldular. Kısaltarak veriyoruz.
3-“1- … Genel Olarak ABD’nin Orta Doğu’daki politikaları ve programları müttefikleri endişelendirmektedir. Bu sonuçların bir kısmı Kürdistan bölgesini doğrudan, bir kısmı da dolaylı olarak etkilemektedir.
4-2 – “…Komşu ülkelerin egemenliklerine saygı gösterilmesi ve güvenliklerinin korunması gerekli görülmüştür. Kürdistan Bölgesinden bu ülkelere yönelik bir tehdit olmamalı ve bu ülkelerle siyasi, güvenlik ve ekonomik alanlardaki ortak çıkarlarımız dikkate alınmalı ve korunmalıdır
5-Irak-PDK, bu kararlarla ABD’yi düşman, sömürgecilerimizi “müttefik” olarak görülüyor. ABD’yi “müttefiklerinin egemenliklerini ihlal etmekle” suçluyorlar. Müttefik dedikleri Kürd milletinin egemenliğini gasp eden sömürgecilerimiz oluyor
6-Kürdistan’ı işgal eden, Kürd millet egemenliğini gasp eden Türkiye, İran, Irak ve Suriye devletlerinin “egemenlik hakkını” meşru görüyor. Bunun anlamı şudur: Kürd millet egemenlik hakkının meşru olmadığı anlamına geliyor.
7-Oysa Kürdistan federe devletin kurulması Irak devletinin “egemenlik hakkı”nın, Rojava Kürdistan’ında gerçekleşen özerk yönetimi Suriye devletinin “egemenlik hakkı”nın ihlali sonucu oluştu. Sıra İran ve Türkiye’nin “egemenlik hakkı”nın ihlalinde. ‘
8-Irak-PDK, Kürd millet düşmanları Türk, Arap ve Farsları ‘kardeş, dost ve stratejik müttefik” görüyor. Bu ne demek? Bilinir ki “stratejik müttefiklik” çıkarların örtüşmesi demektir. Burada ortak düşman kim diye sorulmalı. Biz diyelim: Kürdler!
9-Kürdistan’ın diğer parçaları bugüne kadar güney parçasına karşı en ufak bir düşmanlık yapmış değildirler. Güçleri oranında maddi ve manevi olarak desteklemişlerdir.
10-Fakat aynı şey güneyliler için söylenilemez. Özelikle Barzaniler için. Daima kendilerini merkez görmüş, sömürgecilerimizle girdikleri kirli ilişkiler nedeniyle diğer parçalardaki Kürd siyasal hareketlerin gelişmemesi için ellerinden geleni yapmışlardır.
11-Zaman zaman kendilerine silahla yönelerek sömürgecilerimiz lehine tasfiye etmişlerdir. 1967-1968’de 1979 İran-PDK, 1971’de Saitleri tasfiye etti. Her gün HPG gerillalarına karşı savaşıyor. Bunun sayısız örneğini vermek mümkün. Kimse Barzaniler seviciliği yapmasın.
12-Irak-PDK sömürgecilerimizle beraber Kürdistan’ın diğer parçalarında gelişen Kürd siyasal hareketlerin karşısında yer almış, almaya devam etmektedir. Bu da Kürd milletine çok ağır bir bedel ödetilmesine yol açmaktadır.
13-Şu bir gerçektir ki, Barzanilerin Kürd/Kürdistan diye ne bir derdi yoktur. Onların dini imanı paradır. Üzerine oturduğu petrol denizi avantajına dayanarak bir süre gemisini yürütebilir ama bununda bir süresi vardır. Sonları Saddam’ın sonu olacaktır.
14-Barzaniler geleceğini sömürgecilere bağlamıştır. Aile hanedanlıklarını korumak için sömürgecilerin siyasi ve askeri tetikçiliğini yapmaktadırlar. Irak-PDK’nin en son MK toplantısında bunu açıkça deklere ettiler.
15.Şimdi İsmail Beşikçi’nin Barzaniler seviciliğine bakalım. Beşikçi’nin Barzaniler seviciliği Barzanilerin Türk seviciliğinden gelmektedir. Beşikçi, Türk fedaisidir. Kürdler içine sızdırılmış bir ajandır. Esas görevi Kürdler arasında düşmanlık yaratıp, çatıştırmaktır.
16.Bir dönem PKK’ye takıldı. PKK’yi Irak-PDK ile savaştırmak için çok uğraştı. Şimdi de Barzanilere takılarak onları diğer hareketlerle savaştırmak için elinden geleni yapıyor. Bu konuda sayısız beyanı var. Görmek isteyenler için.
17-Fakat mürit takımın bunu görmesi çok zor. PKK’yi savunduğu dönem PKK için İsmail Beşikçi bir aziz, şimdi de Barzanileri savunduğu için Barzani severler için bir aziz. Duruma bakar mısınız?
18-Bir taraftan bağımsızlığı savunacaksın ama diğer taraftan bağımsızlık önünde engel olan Barzanileri Kürdlerin iradesi ilan edeceksin. Bu bir çelişki değil mi? Burada ince hesaplanmış bir kandırma var.
19-Bir taraftan bağımsızlık savunurken Kürdlere gülücük gönderiyor, öbür taraftan bağımsızlık önünde engel olan Barzanileri Kürdlerin iradesi gösterip Kürdleri oraya yönlendiriyor. Olan biten budur.
20-Bu çelişkiyi kavramayan kimi Kürdler İsmail Beşikçi’ye hak etmediği payeler biçiyor. En kolayından “büyük bedel ödedi” deyip ona sahiplenmeye dönüştürüyor. Oysa adam bedeli boşuna vermedi. Defalarca dile getirdik.
21.Adam Türklerin bir fedaisi. Bu işe memur kılınmış. İstediğini diyebilirsin ama esas mesele Kürdler arasında düşmanlık yaratmalısın görevini yerine getiriyor. Bunun için bedel ödüyor. Kürdler bunu ne zaman anlayacak?
22-Bu fazla uzamayacak. Batı istihbarat servislerin “Kürd Dosyası” açıldığında birçok devşirilenin olduğu gibi İsmail Beşikçi gerçeği de açığa çıkacak. Bir ajan listesi var. Bildiklerimiz var ama hepsi elimizde değil.
23-Bu liste açıklandığında bakalım ajan seviciler ne yapacak? Onlar ne yapar bilemeyiz ama biz yüzlerine tüküreceğiz. Şimdiden tükürüğümüzü biriktiriyoruz.
Hasan H. Yıldırım & Hussein Erkan

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu