Genel

ÖCALAN ve SELAHATİN GÜNDEMİ YARATILIYOR…

Menderes İNANÇ

Başta şunu belirteyim Faecbooktan Sayfaya geçtiğim günden beri büyük ailemizin genişliğini artık rahat göre biliyorum, önceleri göremiyordum sadece benim sayfamda 50,000 ile 70,000 Arasında okuyan dostlar varken; Birde bende alıp paylaşım yapanların sayfalarını dahil edersek, yüz eli iki yüz bin civarında arkadaş bu yazdıklarıma değer vererek okuması ciddi bir sorumluluk bana yüklemiş oluyor. Hepinize Saygılar.

Kürt siyasetine oldukça Fransız bir Türkiye medyası ve siyasetçileri var. Son on beş gündür ÖCALAN ve Selahatın Demirtaş üzerinde bir algı yaratılmaya çalışıldığını hepiniz izliyorsunuz.

CHP ve Dolayısıyla millet ittifakına umut bağlayanlar oldukça tedirginler acaba diye? Düşünmelerini normal karşılarım. Zira 1947,den beri çok partili döneme girildiğinden bu yana; Son yetmiş beş yılın en zor seçimi olacağı kesin gibi!

HDP’nın Kürt seçmeninde bu yaygara, pek alıcı bulamadı. Kürt’lerin karnı bu gibi algılara toktur. Ancak başını Alevi Kürt’lerin çektiği, kendilerini marxsist Leninist yada sınıf mücadelesini veriyoruz diyen” İçinde çok az sayıda,Türk Laz Çerkez Arnavut Arap gibi… Arkadaşların olduğu, Türkiye’de öteden beri Türk solu olarak tabir edilenlerin Önemli bir kesiminde de, bir tedirginlik var. İsmi Türk solu ama Türk solu olmayan, Alevi Kürt’lerin kurdukları partilerdir bunlar.

Zira tam olarak Türk solu diye bilmemiz için, kendini Türk olarak gören Laz Çerkez pomak yörük… gibi halklardan oluşmalılar. Yani içinde Bilecik Kütahya Afyon Uşak Burdur İsparta Karadeniz ve Trakya yörelerinde arkadaşlar yoğunluk olmalılar. (Tunceli Malatya Erzincan Adiyamanlılardan) oluşan Türk solu !

AKP MHP’ ve Erdoğan karşıtlığı üzerinden yaratılan siyaset siyaset değildir, sistem ve zihniyet değişmeli. CHP’nın Başını çektiği ana muhalefet partisinin iki kamburu sırtında oldukça bu saydığım kesimler tedirgin olmaya devam edecekler. Zira Kürt’lere karşı açık ve samimi ve cesur değiller.

Hep şu korkuyu ve sendromu yaşayacaklar acaba son dakikada APO ne diyecek? Kürt’ seçmenini etkiler mi? Bir Apocular ve Selahatinciler bölünmüşlüğü çıkar mi? Şu anda gündelik bunlar tartışılıyor! Adeta seçimin kaderi ve kazananı Apo ve Selahatının iki dudakları arasından çıkacak sözlere bağlanmış durumdalar.

Kürt seçmenin cephesinde ise bunlar değer ve alıcı bulmuyor ve konuşulmuyor bile. Bu onlar İçin Sünni bir gündem. Bu gelenekten gelen bir arkadaşınız olarak, kendimce siyaseti iyi okuduğumu düşünen ve yirmi yıllık aktif siyasi hayatımdan, öğrendiğim kadarıyla, Otuz yıldır iyi takip etiğim kadarıyla. Kürtlerde bu gibi bir tartışma ne olur nede değer bulur. Sn. Selahatın Demirtaş Kürt siyasetinin yetiştirdiği yetenekli sevilen bir liderdir.

ÖCALAN, ise tüm bu siyasi, silahlı, kültürel ve örgütsel olarak gelişen ve geliştirilen yapıların; Temelini atan kuran bu günlere getiren biridir. Ayni zamanda HDP’nın kuruluş felsefesini geliştirende ÖCALANDIR, bunu en iyide Devlet Devletin istihbarat kurumları biliyor! Başka söze gerek var mi? CHP’nın sırtında iki kambur var CHP’ye, atanan kayyum ve CHP’nın ulusalcıları.

IYI PARTİ CHP’ye atanan bir kayyumdur! tıpkı MHP’nın AKP’ye, Atanan bir kayyum olduğu gibi. Kendine Mustafa Kemalın askerleriyiz diyen” CHP’lilere bir çift sözüm var ,ya Kürt’lerin insani ve evrensel hakları olan taleplerini Kabül edecek cesur davranıp, Kazanacaksınız yada büyük kaybedeceksiniz.

Kürt’ler lider kavgasına girecek kadar tecrübesiz değiller. Kürt siyasi geleneği, son on beş yıl içinde; Sn. Selahatin Demirtaş gibi Zeki bir lideri sizin algı operasyonunlarına yedirmeyecektir.

29,01,2022,

Erdoğan Ateşin

Profilinizi oluşturmak için, biraz hayat hikayenizi anlatın. Bu alan, herkesçe görünebilir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu