Genel

CHP’ 6 PARTİ ve HDP…KÜRTLER YÜZ YILLIN SİYASAL GÜCÜ OLMAYI BAŞARDILAR.

Menderes inanc

Feleğin çemberinden geçen Kürt’ler; önemli bir noktayı yakalamış durumdalar. Muazzam bir siyasal bilinç, Güçlü bir irade var. Peki eksik olan ne? Bunun üzerinde durmalıyız diye düşünüyorum. Eksik olan, kendi içlerinde müzakere ve uzlaşı kültürünün eksik olmasıdır, Kürt’ler bu konuya, odaklanmalılar ve Hızla geliştirilmelidirler.

HDP’ bünyesindeki siyasal güç An itibariyle Türkiye’nin dikkatte alınır siyasal güce; Dönüşmesinde hepimizin ve hepinizin emeği var elbette. Ciddi bir ağırlığı olan siyasal bir güce dönüşmüş olması iyi anlaşılmalı, hepimiz bu konuda üzerimize düşeni yaparak dahada geliştirmeliyiz. Mevcut iktidardan rahatsız olan, Yüz yıllık ceberut sistemden çokça acı çekenlerin ve tüm ötekileştirilmişlerin güvenilir limanı olduğu bir gerçekliktir.

Son 6 partinin, bir araya gelmesi ile yükselen tepkilerde de, bunu görmek mümkündür. HDP’ çözümün ve başarmanın umudu olmuş durumdadır. Kürtler HDP’nın kuruluş felsefesinin etrafında birleşerek, daha da, güçlendirmelidirler.

Bu aynı zamanda tarihi bir sorumluluktur. Kendi iç meselelerini, Geçmişte gelen ideolojik ve fraksiyon ayrılıklarını, halen varsa farklı farklı yol arayışlarını, müzakere ederek tartışarak çözüme dönüştürme gücünü göstermeliler.

1- HDP’ye, karşı tüm eleştirilerimizi seviyeli bir şekilde yaparken ölçü tutturulmalı.

2- Dışa yönelik mesajlarımız oldukça birlikte ve güçlü olurken. Evin içinde iç tartışmalarımız İvedilikle bilinçli olmalı.

3- sosyal medya etkin bir şekilde kullanılmalı ve sorumluluk bilinci ile hareket ederek dönüşüm içerikli yazılar yazılmalı.

4- CHP’ye, ve kendi müttefikleri olan 6’ Partiye yönelik söylemler açık net ve şeffaf olmalı.

5- Tüm taleplerin Anası olan Kürtçe Dillin anayasal güvenceye alınması talebi tüm taleplerin başına konulmalı.

6- Kürt Dilinin ikinci eğitim dili yapılması, tartışılamaz ve müzakere bile edilemez ibaresi açık ve net konulmalı, Bir Halkın; Ana Dili, insani İslami Evrensel bir haktır pazarlık konusu yapılamaz.

7- HDP’nın içindeki etkili ve yetkili Kürt’ler tarihi bir sorumlulukla karşı karşıya olduklarının farkında olmalılar, Kendilerini sahip başkaları kiracı yada üvey evlat görmemeliler. Kürt Aydınları ve entelektüelleri Kendilerini HDP’ dışında görmemeliler. Görenlerler bir an önce kendi etraflarındaki Arkadaşlarla birlikte HDP’ye dahil olmalılar. HDP’ hepimizin ve tüm ezilenlerindir inancı pekiştirilmeli.

8- Tüm Türkiye’deki samimi sosyalistlerin, Samimi ve mütedeyyin müslümanların ve ezilenlerin Ötekileştirilmişlerin güvenilir liman olmak; ancak ve ancak HDP’nın kuruluş felsefesi ile mümkündür.

Sonuç olarak CHP’nın müttefikleri olan 5 partinin oy oranın toplamı, HDP kadar olmadığı bir sır değildir, IYI partinin oy potansiyelinin şişirilmesi çözüm değildir.

HDP’nın o fotoğrafta olmaması İsabetli ve doğrudur, çünkü ağırlığı olan parlementonun üçüncü en büyük partisidir. Sanırım bizler HDP’nın ağırlığının farkında değiliz.

Üçüncü yolun siyasi düşüncesinin temsiliyetini taşıyan bir partidir HDP; uygun olanda o fotoğrafta olmamasıdır. HDP’yı var eden siyasi gelenek. Bu fotoğraftır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu