Genel

Güney Avustralya’da Riverland bölgesinde mevsimlik işçiler azgınca sömürülüyor.

Hukuk profesörü Dr Marinella Marmo bir rapor yayınladı. Güney Avustralya’daki kölelik ve benzeri uygulamaları dile getirdi. Rapora göre her üç işçiden birinin bazı Riverland alanlarında yasal olarak istihdam edilmediğini tespit etti. Raporda ayrıca daha fazla çalışma saati elde etmek için “Cinsel iyilikte bulunmaları” beklendiği pasaportlarına el konulan uluslar arası işçilerin ve öğrencilerin gitmekte Özgür olmadıkları vakalarıda ayrıntılı olarak açıkladı.

DR Marmo Salgın sırasında işveren ve çalışan arasındaki güç dengesi genişlediğinde bu zamanda daha fazla işçi istismarı vakasının meydana geldiğinden endişelendiriniz söyledi.

DR Marmo uluslar arası öğrencilerin çalışma saat ücreti 8-10 dolar arasında meyve ve sebze toplama işi yaptığını, çok basit ve kalabalık yerlerde yaşamaya zorlandıklarını, konuklasak için 100 dolar ödendiğinin farkına vardık dedi.

Uluslar arası af örgütü Avustralya temsilcisi Joel Mckay’da iddiaları kabul etti. Aynen şöyle söyledi: “ Modern köleliğin özünde, bir işverenin üzerinde güç sahibi olabileceği bir durum var” dedi

McKay Uluslar arası öğrenciler gibi Covıd-19 dan etkilenen, iş bulamayan, hiç geliri olmayan temelde Avustralya’da sıkışmış kendi evine(memleketine) gidemeyen insanları gördük, iş sömürüsü ve modern kölelikten etkilenmeye karşı son derece savunmasız hale geldiler dedi.

GAZETE KÖK Avustralya temsilcisi

Hüseyin Biçer

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu