BölgeGenel

KONTRA ŞAHSINDA “YURTSEVERLİK” KEŞFİ..!

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, oturan insanlar ve takım elbise

Hasan H. YILDIRIM

“Türkiye devlet sınırlarına saygılıyız,” ama “bağımsızlıkçıyız,” derler.“Bağımsızlıkçıyız,” derler ama Hüda-Par’a “yurtseverlik” payesi biçerler.

Kimden mi bahsediyorum? “Kürd Blok İttifakı” olarak kendini lanse eden ahbap çavuşlardan. İkide bir Hüda-Par’ı ziyaret eder, çay içer, foto çeker yayınlarlar. Bunu da “milli birlik çalışması” olarak millete sunarlar. Artık bu ne biçim “milli birlik,” “bağımsızlıksa..!

Hüda-Par, kontra bir örgüttür. Hüda-Par’ı kim kurdu, kim kurmadı, mirasçısı olduğu Hizbullah’ın ne suçlar işlediği bir yana Genelbaşkanları ve Başkan yardımcısı, TC Devleti’nin Efrin operasyonun başarısı için verdiği mesajlar biliniyor.

YPG’nin yenilmesini en az TC Devleti kadar istediler. Hatta bu konuda duaya durdular. Hüda-Par denilen kontra örgütün Genelbaşkanının, “Türkiye Efrin’de Kürdlere karşı savaşmıyor, ABD ve YPG’ye karşı savaşıyor,” söylemi ortada.

Türk devlet yetkililerinin de aynısını daha evvel söyledikleri biliniyor. Ne dediler? “Biz Kürd kardeşlerimize karşı değil, sadece YPG ve ABD ile savaşıyoruz.” Doğrudur bu.

Çünkü ABD-YPG müttefiktirler. Kürdistan’ın Güneybatısı’nda aynı karededirler. Bu memnun edici bir durumdur.

Kürdler bundan mutluluk duymaları gerekirken ister TC Devleti, ister onun kontra örgütü Hüda-Par’ın verdiği mesaj üzerine; kimi çevrelerin “Yok, TC sadece YPG ve onun şahsında Kürdlere karşı savaşıyor ama ABD’ye karşı savaşmıyor,” savunmasına geçmelerinin mantığı yoktur.

Aslında TC, tam da ABD’ye karşı savaşıyor. Evet, TC, Kürdistan’ın Güneybatısı’nda Kürdler/YPG’ye karşı savaştığı gibi, ABD’ye karşı da savaşıyor. ABD planlarını boşa çıkarmak için elinden ne geliyorsa onu yapıyor. Kürdleri yenilmez kılacak olan da bir boyutuyla budur.

Türk‘ün korkusu budur ki, kontra örgüt Hüda-Par’ın korkusu da buradan kaynaklanıyor. Korksunlar, korkunun acele faydası yoktur.

25 Mayıs 2018

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu