Genel

Komünist Bir Parti Yok!

Umut İLERİ

Daha öncede dile getirdik, kimse kendini kandırmasın, bu günkü verili koşullarda, yaşadığımız nesnelliğe müdahil olacak, Sınıfı erk mücadelesine yöneltecek, onu Politikleştirecek bir KOMÜNİST PARTİ ne yazık ki yok.

Ama lafa geldi mi ortalık, anmaların yapıldığı alanlardaki nicel gücünü abartarak kendini İçi Sınıfının Öncüsü olarak ilan eden Komünist Partilerden geçilmiyor.

Kelle hesabı yaparak, Niceliği ön plana çıkartarak ben ÖNCÜYÜM demek olmuyor.

12 EYLÜL 1980, Siyasal Gericiliğin başladığı bir milatsa!O günden bu yana neredeyse yarım asıra yakın bir zaman geçmesine karşın tek, tük kendiliğinden olan bir takım kalkışmaları saymazsak, Sınıf Hareketinde ki GERİLİK devam etmekte!

Peki sormak gerek, hadi bu 80 sonrası ilk on yılı hazırlık ve toparlanma süreci olarak sayalım, geri kalan sürede kendisini ÖNCÜ ilan eden, Komünist Partiler, Sınıf Hareketinde ki bu Gerilemeye karşı ne yaptılar?

Sakın kimse bana davullu, zurnalı, halaylı 1 Mayıs Kutlamalarını örnek olarak göstermesin.

Bu görüntüler, İşçi ve Emekçilerin Yoksulluk içerisinde, açlık sınırında yaşadığı bu ülkeye yakışmıyor. Nicel anlamda Rusya da belkide en zayıf örgütlerden biriydi Bolşevikler!,

Ama o Nesnelliğe müdahil olan, o Nesnellikten Devrimci Vazife çıkaran, İşçi sınıfını peşine takarak Devrimi gerçekleştiren de yine Bolşeviklerdi.Hemde eğer 1905 yılı sonrası ağır baskı koşullarını bir milat olarak alırsak, 12 sene içerisinde bunu başardı Bolşevikler.

Önemli olan Popülist politikalarla yığınların peşinden koşmak değil, doğru Siyasetlerle yığınları peşine takabilmektir.

Bolşeviklerin Rusya da yaptığı budur.İşçi Sınıfı Toplumsal hareketliliğin öncüsüdür.

Komünist Parti ise Toplumsal hareketliliğin başını çeken İşçi Sınıfının AKLI, Düşünen Eli, Öncüsüdür.

Bu zincirin halkalarından birinin yokluğu, bizi özlediğimiz hasretimize, gündüzlerinde sömürülmeyen, gecelerinde aç yatılmayan bir başka dünyaya, KOMÜNİST DÜNYAYA ulaştırmaz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu